Beneficiile neștiute ale semințelor de in. De ce trebuie să le introduceți în dietă

Beneficiile neștiute ale semințelor de in. De ce trebuie să le introduceți în dietă
O bogăție de grăsimi Omega-3, fibre și alți compuși vegetali, semințele de in sunt o minune pentru organismul uman, contribuind la reducerea riscului de boli de inimă, diabet de tip 2. Cine le introduce în dietă, va avea o sănătate de fier.

Originare din Orientul Mijlociu cu mii de ani în urmă, semințele de in și-au dovedit eficacitatea ca aliment sănătos pentru multe boli. Dacă vor face parte din dieta zilnică, constipația va fi doar o tristă amintire. Nu trebuie decât să le măcinați, pentru a profita la maximum de beneficiile lor uriașe.

Sursă excelentă de vitamine și minerale

Semințele de in sunt o sursă bună de mai multe vitamine și minerale. Acestea conțin vitamina B1, cunoscută ca și tiamină, excelentă pentru a păstra metabolismul normal și pentru funcția nervoasă. Dar și cupru, un mineral esențial pentru creștere, dezvoltare și diverse funcții corporale.

Semințele de in sunt bogate în molibden, un oligoelement esențial este abundent în semințe, cereale și leguminoase. De asemenea, semințele de in au în compoziție magneziu, important pentru multe funcții din organism și fosfor, bun la sănătatea oaselor și la menținerea țesuturilor.

Beneficiile extraordinare ale semințelor de in

Ajutor pentru pierderea în greutate

Semințele de in pot fi utile ca parte a unei diete pentru pierderea în greutate. Acestea conțin fibre solubile, care devin foarte lipicioase atunci când sunt amestecate cu apă. Această fibră s-a dovedit a fi eficientă în suprimarea foamei și a poftelor, promovând potențial pierderea în greutate. Consumul de semințe de in reduce nivelul de colesterol din sânge, diminuând colesterolul rău.

Pe de altă parte, un grup de compuși bioactivi cu afecte antioxidante, lignanii, face ca semințele din să aibă proprietăți anticancerigene și încetinesc dezvoltarea tumorilor la femeile aflate la postmenopauză. Nu în ultimul rând, micuțele semințe contribuie la ameliorarea inflamației pielii, îmbunătățește elasticitatea pielii și ajută la un ten mai luminos. De asemenea, semințele de in ține departe hipertensiunea arterială sistolică și riscul de apariție a accidentului vascular cerebral și atacul de cord.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre