Fie că îl folosiți ca ceai, fie că preparați din el tinctură, mușețelul nu trebuie să lipsească din casa dumneavoastră.
Beneficii mai puțin cunoscute ale mușețelului. E cel mai bun prieten al mămicilor de bebeluși
Sunteți proaspătă mămică și bebe se confruntă cu colici? Nu trebuie să vă mai faceți probleme, pentru că mușețelul vă vine rapid în ajutor. Îl puteți folosi singur sau combinat cu roiniță sau anason. Cel mic va fi foarte fericit. De asemenea, mușețelul este excelent atunci când vă confruntați cu gingivita, datorită efectului său antiinflamator și antiseptic.
În acest caz, aveți nevoie de infuzie de plantă. Puneți două-trei lingurițe cu plantă uscată la o cană cu apă fierbinte și lăsați la infuzat 10-15 minute. Lăsați să fie călduță și clătiți gura cu această poțiune.
Vă scapă de gripă
Pentru că e perioada gripelor și răcelilor, tot mușețelul este cel care vă vine în ajutor. Preparați infuzie de mușețel din două lingurițe cu plantă la o cană cu apă clocotită și consumați două, trei căni. Vă scapă de durerea de gât, scade febra și reduce totodată și durerea de cap, specifică bolii.
Tot infuzia de mușețel este excepțională atunci când suferiți de insomnie, migrene sau agitație nervoasă. În acest caz, preparați infuzia dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă clocotită. Lăsați maxim zece minute, apoi consumați. Beți poțiunea cu o oră înainte de culcare, dacă suferiți de insomnie.
Reduce nivelul de zahăr din sânge
Pe de altă parte, mușețelul mai are o capacitate extraordinară, aceea de a reduce nivelul de zahăr din sânge. În acest caz, se recomandă să fie consumat în fiecare zi și veți ține diabetul departe. Nu în ultimul rând, compresele cu mușețel sunt excelente pentru persoane care au probleme cu coșurile.
Pentru efecte maxime, tratamentul se face zilnic până la dispariția acestora. Potrivit unui studiu realizat în 2012, preparatele pe bază de mușețel trebuie evitate de persoanele care administrează anticoagulante.
Sursă foto: batystem, doc.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook