Simona Ionescu / Redactor Șef

Beneficiile ridichilor de lună pe care nu le știați. Fac minuni cu sănătatea

Beneficiile ridichilor de lună pe care nu le știați. Fac minuni cu sănătatea
O ridiche de primăvară vă face mai sănătoși. Știați despre beneficiile pentru sănătate ale acestei legume despre care specialiștii spune că face minuni?

Micile ridichi, cu un gust specific care merg perfect alături de o bucată de brânză, o roșie sau o salată aduc beneficii uriașe sănătății.

Ajută la prevenirea cancerului

Ca și alte legume crucifere, ridichile conțin compuși care ajută la epurarea substanțelor care cauzează cancerul și previn dezvoltarea tumorilor. Se crede că detoxifianții crocanți ajută la protejarea organismului împotriva cancerului de colon, de rinichi, intestinal, de stomac și oral, în special.

Bune pentru cura de slăbire

De asemenea, ridichile sunt excelente pentru a scăpa de kilogramele în plus. Fiecare ridiche are doar o singură calorie, nu are grăsimi și practic nu conține carbohidrați, dar e bogată în vitamina C.

Antifungic natural

Specialiștii spun că micuțele ridichi sunt și un agent antifungic natural. Sucul de ridichi conține enzime care ucid o ciupercă comună care se găsește în mod normal la om, cancida albicans și provoacă infecți.

Ridichile aduc beneficii uriașe organismului

Îmbunătățiți aspectul pielii

Vitamina C din ridichi, împreună cu zincul și fosforul, vă pot ajuta să luptați împotriva uscăciunii pielii, a acneei și a erupțiilor cutanate. Conținutul ridicat de apă din ridichi (și din alte fructe și legume) ajută, de asemenea, la hidratarea pielii. Pentru a crea un produs de curățare sau o mască naturală pentru față, folosiți suc de ridichi crude zdrobite. Dar ridichile vă mențin hidratat întregul corp datorită conținutului ridicat de apă și poate ajuta la inhibarea infecțiilor la nivelul rinichilor.

Ajutor pentru o inimă sănătoasă

Ridichile sunt, de asemenea, o sursă bună de antociani. Aceste flavonoide nu numai că dau ridichilor culoarea lor roșie, dar ajută și la menținerea inimii să funcționeze cum trebuie. Ridichile sunt pline de fibre, așa că vă vor ajuta să vă mențineți sistemul digestiv la nivel maxim.

Scăderea tensiunii arteriale

Ridichile sunt bogate în potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, legumele susțin generarea de colagen, care ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge. Nu în ultimul rând se crede că ridichile controlează deteriorarea celulelor roșii din sânge și ajută la creșterea aportului de oxigen în sânge.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre