Dar nu orice vin. Oamenii de știință au cercetat acest aspect și au descoperit faptul că ideal e să fie consumat vin din soiul de struguri „Pinot noir”. Acest vin este cel mai bun pentru sănătate, și asta deoarece conține mai mult resveratrol decât alte soiuri.
Soiul „Pinot noir” este cunoscut în țara noastră și sub numele de „Feteasca neagră”. Acesta este cel mai sănătos.
Ce este Reservatrolul, ingredientul minune din strugurii negri, și la ce folosește
Resveratrolul este un fungicid natural aflat în pielițele strugurilor. Adică le ferește de mucegai. Nivelurile de resveratrol sunt mai mari în soiurile de struguri cu pielițe subțiri, cum este pinot noir, deoarece acestea sunt mai vulnerabile la mucegai, citează HotNews.ro.
Conform reprezentanților clinicii Mayo, „Resveratrolul poate preveni afecțiunile vaselor de sânge, reduce colesterolul de joasă densitate (LDL, colesterolul „rău”) și preveni cheagurile de sânge”.
Mai multe studii au demonstrat beneficiile vinului roșu
Un studiu din 2016 a indicat că un consum mic spre mediu de vin poate reduce riscul de apariție a demenței la vârste înaintate, datorită conținutului de antioxidanți. Un alt studiu, publicat un an mai devreme, în 2015, a constatat că acei oameni care beau vin sec alb sau roșu, cum este „Pinot noir”, au colesterol HDL („colesterol bun”) mai mult în comparație cu cei care beau apă sau alte feluri de vin alb. De asemenea, vinul roșu a fost asociat și cu o sănătate mai bună a tractului digestiv.
Un alt studiu, efectuat în 2019 la Kings College London a constatat că oamenii care beau vin roșu au o diversitate îmbunătățită a microbiomului intestinal în comparație cu băutorii de alte vinuri. „În vreme ce știam de multă vreme de beneficiile pentru inimă neexplicate ale vinului roșu, acest studiu arată că un consum moderat de vin roșu este asociat cu microbiom de mai mare diversitate și mai sănătos, care explică parțial efectele îndelung dezbătute asupra sănătății”, a spus Caroline LeRoy, coautoare a studiului, conform sursei citate.
Surse: Martha Stewart, Forbes, Mayo Clinic
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook