Simona Ionescu / Redactor Șef

Bolile pe care le puteți lua de la ștrand sau piscină. Cum le identificați și cum le tratați cu remedii 100% naturale

Bolile pe care le puteți lua de la ștrand sau piscină. Cum le identificați și cum le tratați cu remedii 100% naturale
Când căldurile devin sufocante, toți românii dau năvală la ștrand sau piscină. Puțini sunt cei care știu că se pot îmbolnăvi de afecțiuni de care pot scăpa cu greu.

Diareea, infecțiile ochilor, ale urechilor sau nasului sunt doar câteva dintre afecțiunile care vă pot transforma vacanța de vară într-un coșmar. Cum să preîntâmpinați aceste boli și cum să le tratați cu remedii 100% naturale.

Specialiștii spun că nu există o cremă de protecție care să apere corpul în proporție de 100% de razele UV. De aceea, de cele mai multe ori frecventarea ștrandurilor și a piscinelor fără cremă de fotoprotecție conduce la arsuri solare. Pentru a ține la distanță această situație neplăcută, e indicat să aplicați în apă după ce ați sta la soare uleiuri naturale.

Puteți opta pentru ulei de cătină, ulei de macadamia, unt de cacao, unt de shea, extract de gălbenele, rodie, goji, morcov, argan, aloe vera.

Cele mai bune remedii împotriva arsurilor solare

Dacă soarele v-a ars cele mai bune remedii rămân compresele cu ceai de mușețel, mentă, lavandă, gălbenele, aplicarea de felii de castraveți reci, ștergerea zonelor afectate cu ceai de soc, aplicarea de miere naturală pe porțiunile expuse sau ulei esențial de lavandă, mentă, mușețel. Puneți câteva picături de ulei într-un pulverizator cu apă și stropiți tot corpul. Nu vă expuneți la soare între orele 07.00-09.00 și 17-20, folosiți ochelari de soare și purtați haine din fibre naturale.

Negii pe tălpi sau la nivelul mâinilor

O altă mare problemă pe care o pot avea cei care merg la ștrand sau la piscină sunt negii care pot să apară fie pe tălpi, fie pe mâini. Dacă se întâmplă să vă confruntați cu așa ceva, în primul rând trebuie să vă axați pe creșterea imunității, folosind echinaceea, ulei de chimen negru. Local, se folosesc aplicații cu tinctură de rostopască  sau  cu suc proaspat de rostopască, de trei ori pe zi sau cu tinctură de gălbenele sau păpădie, timp de șapte-zece zile.

Ce boli puteți lua de la piscină sau de la ștrand

Simptomele ciupercii piciorului

O altă problemă cu care se confruntă deseori cei care merg la piscină sau ștrand este ciuperca piciorului, care se manifestă prin mâncărimi şi fisuri la nivelul picioarelor, în special între degete. Pentru a preveni apariția acesteia, uscați picioarele după ce faceți baie în piscină sau înotați, folosiți doar șosete din bumbac, nu încălțați papucii altor persoane și aveți grijă să optați pentru încălțăminte din piele sau materiale naturale.

Sunt foarte bine aplicațiile locale sau băi locale cu ulei esențial de lavandă, cimbru și te-tree. Se face o soluție din două linguri cu oțet de mere amestecate cu o lingură cu apă. Unguentele naturale recomandate sunt cele cu cu cătină, sunătoare, gălbenele, aloe vera, propolis.

Ce este otita de piscină

Când apa rămâne la nivelul pavilionului  urechii și se infectează apare așa numită otita de piscină. Evitați bețișoarele de urechi, ștergeți urechi cu un colț al unui prosop foarte curat. Această afecțiune trebuie tratată urgent, pentru că altfel poate duce la pierderea auzului parțial sau chiar la surditate. Până ajungeți la medic, puteți pune local o picătură de soluție caldă obținută din lumânărică, ulei de busuioc, mușețel, cimbru. Se pune soluția în fiecare ureche, de două-trei ori/zi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre