Simona Ionescu / Redactor Șef

Care este perioada în care drogurile rămân în organism. Ce spun specialiștii

Care este perioada în care drogurile rămân în organism. Ce spun specialiștii
Potrivit oamenilor de știință, perioada exactă de timp în care un drog rămâne în organism variază în funcție de mai mulți factori precum doza, vârsta, greutatea, sexul persoanei și sănătatea fizică a acesteia.

Cu toate acestea, potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, există câteva perioade medii în care drogurile vor continua să apară la un test de urină.

Produsele de curățenie și benzina poate fi considerate droguri

Drogurile sunt un termen general utilizat pentru a descrie o varietate de substanțe străine care pot fi luate pentru a induce un anumit tip de efect. Drogurile pot fi ilegale/ilicite sau eliberate pe bază de rețetă. Chiar și produsele de uz casnic de zi cu zi, cum ar fi produsele de curățenie și benzina, pot fi considerate droguri atunci când sunt utilizate pentru efecte psihoactive.

Timpul necesar pentru ca organismul să elimine un medicament depinde de mai mulți factori

Pe cât de mare este varietatea drogurilor, pe atât de mare este și variația în ceea ce privește durata acțiunilor acestor droguri în organism. Pentru că fiecare drog va rezista în organism pentru o perioadă diferită de timp după ce este consumat. Și timpul necesar pentru ca organismul să elimine un medicament din sistem depinde de mulți factori, dincolo de tipul specific de medicament, printre care doza consumată, prezența altor medicamente în organism, vârsta, sexul, greutate.

Cât rezistă drogurile în organism

Cât se păstrează cocaina în organism

Viteza de apariție a efectelor cocainei, precum și durata totală de acțiune, este influențată de metoda de utilizare. Cine fumează sau utilizează intravenos va simți efectul până la 20 de minute, iar ingestia orală are efecte care persistă până la 90 de minute. Consumul pe termen lung al cocainei duce la timpi de eliminare mai lungi, permițând ca testele să detecteze drogul în organism pentru o perioadă mai lungă.

Ce se întâmplă cu cei care iau ecstasy

În general, efectele ecstasy se resimt la 30-45 de minute după ce a fost luat drogul și pot dura între patru -șase ore. Dar se pot păstra zile sau chiar săptămâni. În general, spun specialiștii, persoanele care consumă ecstasy iau din nou când efectele primei doze încep să se diminueze, ceea ce afectează durata de timp în care ecstasy rămâne în organism. Și crește, de asemenea, riscurile potențiale de apariție a unor efecte secundare adverse.

Marijuana rămâne cel mai mult timp în organism poate fi depistat până la două săptămâni

Majoritatea drogurilor de abuz rămân în organism timp de cel puțin câteva zile după ultimul consum și sunt depistabile cu ajutorul testelor de urină. Opioidele precum heroina și oxicodona sunt detectabile între una și trei zile de la ultimul consum. Stimulantele, inclusiv cocaina, metamfetamina și medicamentele pentru ADHD sunt detectabile timp de aproximativ două sau trei zile.

Orice persoană care a luat droguri poate suferi de dependență

Benzodiazepinele și MDMA semnalează, în general, un test de urină timp de până la patru zile după ultima doză. Marijuana rămâne în sistem ceva mai mult timp, cantitățile fiind detectabile între una și șapte zile de la ultimul consum. Barbituricele, un alt tip de sedative eliberate pe bază de prescripție medicală, vor fi de obicei detectabile în urină timp de până la trei săptămâni după ultima doză.

Cum se detoxifică organismul

Încetarea consumului de droguri este întotdeauna alegerea corectă, dar în unele cazuri, abstinența bruscă nu este recomandabilă. Pentru a fi în siguranță, întâlniți-vă cu un medic sau cu un profesionist în tratarea dependenței, astfel încât să înțelegeți riscurile potențiale ale renunțării la anumite substanțe.

Persoanele care decid să pună capăt consumului de droguri pot prezenta simptome de sevraj dacă organismul lor s-a adaptat la prezența drogului. Severitatea simptomelor va depinde de tipul de drog folosit și de starea de sănătate a individului. Pentru o persoană care doar a încercat un drog, o perioadă în care bea multă apă, mănâncă bine și nu consumă droguri poate fi suficientă pentru ca acesta să simtă că și-a detoxificat organismul.

Cu toate acestea, în cazul dependenței fizice de o substanță, detoxifierea se referă la un set de intervenții folosite pentru a gestiona reajustarea organismului la lipsa drogului. Atenție! Dependența se poate dezvolta rapid, în funcție de tiparele de consum și de drog. Unele persoane care au consumat doar câteva săptămâni pot experimenta sevrajul la renunțare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre