Narcisa Iorga s-a apucat de cursuri, a învățat intens, a făcut chiar și un mastăr în chimie ca să poată produce creme, săpunuri, săruri de baie și multe altele, toate din produse naturale. La casa bunicilor, undeva prin Argeș, s-a apucat împreună cu soțul să cultive levănțică, gălbenele, iasomie și tot felul de „plante miraculoase” despre care ne vorbeau cândva bunicii. Iar ce cosmetice au ieșit din mâinile Narcisei vă garantez că sunt de clasă.
Azi, jurnalista din ea s-a pus pe dat sfaturi. Și ne spune despre săpunul nostru cel de toate zilele la ce să fim atenți când îl alegem. Pielea trebuie îngrijită cu atenție pentru că de ea depinde mult starea noastră de sănătate, în afara unui stil de viață civilizat.
E bine sau nu să cumpărați săpunul după parfum?
Narcisa Iorga oferă un răspuns complet:
„Așa e că mirosiți săpunul înainte de a-l cumpăra? De ce? Săpunul nu e parfum, rolul său principal e de a curăța, nu de a înmiresma pielea. Sau hainele din șifonier. Așadar, de ce alegem săpunul în funcție de parfum?
Să vă spun ce generează acest obicei în lanțul de producere a săpunului natural. Artizanii știu că oricât de bine formulat ar fi un săpun, cei mai mulți dintre clienți nu vor citi lista cu ingrediente, ci vor duce produsul la nas pentru a-i simți aroma.
Săpunul natural ar trebui să nu conțină parfum sintetic, că de-asta e preferat un produs natural, de 10 ori mai scump decât unul din hipermaket. Săpunul 100% natural ar trebui ori să fie neparfumat, păstrând astfel doar aromele naturale ale ingredientelor, cum ar fi untul de cacao nedezodorizat, cafeaua ș.a., ori să fie parfumat cu uleiuri esențiale.
Da, dar uleiurile esențiale folosite în rețetă nu pot fi adăugate în orice cantitate, unele fiind alergene și dacă reprezintă doar 0.1%. Mai trist e că uleiurile esențiale eliberează substanțele volatile în contact cu apa caldă, deci nu atunci când dvs. veți mirosi prin ambalaj săpunul unui artizan. Atunci nu veți simți cine știe ce parfum, motiv pentru care veți fi tentat să treceți mai departe, fără a cumpăra.
Ce va face producătorul de „săpun natural” pentru a vă face pe plac?
Va folosi parfumanți sintetici, cosmetici, e adevărat, dar NU naturali. Și uite așa, toată lumea e fericită: clientul că a cumpărat un săpun care miroase frumos, deși acest miros frumos nu ține decât 30 de secunde după ce v-ați spălat, producătorul e și el fericit, ba chiar de două ori. O dată pentru că și-a vândut marfa, iar clientul e mulțumit și o dată pentru că parfumantul sintetic pe care l-a folosit pentru a vă fi dvs. pe plac e mai ieftin decât uleiul esențial.
Și atunci, vă întreb: dacă tot cumpărați un produs natural, de ce ați prefera să fie un pic trădat cu un parfum sintetic? Nu ar fi mai bine să renunțați la a mirosi săpunul și să vă obișnuiți să citiți lista de ingrediente?
O să vă povestesc aici și despre ingrediente, dar vă asigur că eu nu folosesc parfumanți sintetici în produsele HERBALL. #HERBALL #NouaMeaPasiune”
Demis Roussos, grecul cu voce magică. Cum a fost sechestrat și bătut în avion
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook