Brânza este apreciată nu numai pentru gustul său delicios, ci și pentru beneficiile pe care le poate aduce sănătății. Multe tipuri de brânză sunt bogate în proteine, calciu, vitamine și grăsimi sănătoase, contribuind astfel la menținerea unei diete echilibrate. Cercetătorii germani spun acum care e cea mai sănătoasă brânză.
Mozzarella, cea mai sănătoasă brânză din lume
Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă ca produsele lactate, inclusiv brânza, să fie inclusă în dieta zilnică, dar nu consumată în porții mari. Un consum de 50-60 g de brânză, spun oamenii de știință că este tot ce are nevoie o persoană.
Pe baza multor studii a cercetătorilor, a ghidurilor nutriționale și a conținutului de nutrienți, www.heidelberg24.de a făcut un top al celor mai sănătoase brânzeturi. Potrivit specialiștilor germani primul loc este ocupat de Mozzarella. Locul doi este ocupat de brânza de vaci, iar locul trei de Emmental.
Mozzarella, săracă în grăsimi, dar o sursă excelentă de proteine
Oamenii de știință susțin că Mozzarella este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, având 255 kilocalorii la 100 g. Săracă în calorii, brânza de vaci este potrivită nu doar persoanelor care vor să slăbească, dar și celor care țin regim. În ceea ce privește brânza Emmental, aceasta este bogată în grăsimi și mai sărată, fiind o sursă excelentă de proteine, potasiu și vitamina D.
Ce beneficii are brânza pentru sănătate
Brânza este o sursă excelentă de calciu, grăsimi și proteine, dar conține și cantități mari de vitamine A și B12, împreună cu zinc, fosfor și riboflavină.
Conform unor studii, brânza și produsele lactate în general, au capacitatea de a proteja dinții de carii. Într-un studiu danez din 2015, copiii care au consumat produse lactate peste medie aveau mai multe șanse să nu aibă carii după trei ani, decât cei cu un aport sub medie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- George Simion nu candidează la prezidențiale. Mesajul ferm al liderului AUR
- Centrala termică, coșmarul căruia nu-i dă nimeni de cap. Soluția e, însă, extrem de simplă
- Soluții naturale împotriva gutei: vitamina care elimină acidul uric
- Guvernul introduce un nou ajutor! Cine sunt beneficiarii și despre câți bani e vorba
- Verdict pentru Călin Georgescu. CEDO respinge cererea de măsuri provizorii privind anularea alegerilor prez...
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Recomandarea X: Planul secret al companiei Shell pentru o campanie de propagandă în Războiul Rece
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Ciorba de pește - cea mai bună rețetă tradițională
- Elly și Cristian Șonea de la MPFM, sezonul 4, vor deveni părinți a doua oară: Au aflat sexul b...