Simona Ionescu / Redactor Șef

Uleiul de chimen negru ajută diabeticii și cardiacii

Uleiul de chimen negru ajută diabeticii și cardiacii
Chimenul negru este o plantă ale cărei seminţe se folosesc ca mirodenie în preparate. Însă, uleiul din aceste seminţe poate avea efecte uimitoare pentru sănătate.

Chimenul negru este folosit în bucătărie și dă savoare multor preparate. Însă, uleiul de chimen negru aduce beneficii sănătății. I se mai spune negrilică și ajută diabeticii și cardiacii.

Uleiul de chimen negru. Beneficii pentru astm

Chimenul negru conține compuşi cu efect antioxidant de folos în diverse afecţiuni.

Cercetătorii au descoperit că timochinona din compoziţia uleiului poate ajuta la tratarea astmului prin reducerea inflamaţiei şi relaxarea muşchilor respiratori.

Consumat pe cale orală, uleiul de chimen negru poate îmbunătăţi tusea ori respiraţia şuierătoare la pacienţii care suferă de astm. Participanților la studio li s-au administrat și ulei și semințe, timp de trei luni.

Altor pacienţi astmatici li s-a recomandat inhalarea fierturii de extract de negrilică datorită efectelor antispasmodice ale plantei.

Toți au spus că au observat o îmbunătăţire a stării de sănătate. Remediul natural, însă, nu înlocuieşte tratamentele specifice pentru astm.

Uleiul de chimen negru. Ajută diabeticii

În studii experimentale, uleiul de chimen negru sau pulberea a dovedit că poate regla nivelul glicemic şi pe cel de colesterol la pacienţii care suferă de diabet zaharat.

Planta poate fi benefică atât diabeticilor, cât şi celor cu intoleranţă la glucoză, deoarece accentuează secreţia de insulină indusă de glucoză.

Două grame de seminţe zdrobite au fost folosite zilnic, ca adjuvant, în tratamentul clasic al pacienţilor cu diabet de tip 2, iar efectele sale au fost unele pozitive.

Este recomandat ca diabeticii să-şi monitorizeze frecvent glicemia atunci când îl consumă.

Uleiul de chimen negru. Beneficii pentru inimă

Oamenii de ştiinţă au studiat eficacitatea uleiului de chimen negru şi au ajuns la concluzia că administrarea a două, trei grame pe zi de capsule cu ulei, circa 3 trei luni, a redus semnificativ nivelul de colesterol rău din sânge și a normalizat nivelul tensiunii arteriale.

Uleiul de chimen negru. Contraindicaţii

A nu se consuma în cantităţi mari și doar după ce ați consultat medicul.


Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce

Horoscop Minerva – 17 februarie. Balanțele trebuie să evite deciziile majore

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre