Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât de devastator poate fi un covrig pentru organism. Medicul Mihail Pautov explică

Cât de devastator poate fi un covrig pentru organism. Medicul Mihail Pautov explică
Produsele de patiserie sunt cele mai consumate de români. Părinții le dau copiilor bani să își cumpere o „gustare” de acest gen, fără să se gândească nicio secundă cât de nesănătoase sunt acestea, consumate în drum spre școală.

Renumitul doctor Mihail Pautov arată că un covrig este de-a dreptul devastator pentru organism. Banalul covrig e cel mai nociv aliment pe care îl putem consuma, indiferent că e vorba de adulți sau de copii. Și, din păcate, e consumat zilnic. Efectul covrigului e devastator și direct asupra metabolismului și afectează capacitatea de gândire.

„Un aliment care ne distruge metabolic”

Într-o postare pe TikTok, Mihail Pautov face prezintă cel mai nesănătos aliment dintre toate. „Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, susține dr. Pautov.

Dr. Mihail Pautov explică de ce nu ar trebui să mâncăm niciodată covrigi pe stomacul gol (Sursa foto: Instagram)

Medicul se referă la covrigii pe care foarte mulți români îi cumpără în fiecare dimineață în drum spre serviciu sau școală. Medicul a explicat din proprie experiență, analizând semnalele corpului său, ce se întâmplă în organism după ce a mâncat un covrig la prima oră a dimineții, fără să fi luat înainte micul dejun.

Experiment. Dr. Pautov spune ce i s-a întâmplat

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame. Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a mai spus medicul.

@doctor.mihail Cel mai nesanatos aliment consumat frecvent #2 ♬ original sound – doctor.mihail

A urmat apoi faza a doua a experimentului. „La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm!”, spune dr. Mihail Pautov în postarea sa.

„Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola. Despre cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig, care nu este sănătos”, completează medicul.

E de reținut că puteți savura covrigi, dar nu pe stomacul gol. Ideal e să îi consumați în combinație cu salată, carne sau lactate.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre