Cum păcălești creierul pentru a scăpa de anxietate și stres. Trucul are efect în doar câteva minute

0Potrivit unui studiu efectuat în urmă cu câțiva ani, 98% dintre români sunt afectaţi de stres, dar mai puţin de jumătate dintre ei caută soluții. Netratat, stresul poate duce foarte rapid la anxietate și atacuri de panică. Simptome precum oboseala, lipsa energiei ori iritabilitate, netratate la timp, conduc la panică şi anxietate, atrag atenția specialiștii.
În timp ce terapiile clasice, care includ medicamentație, sunt în continuare eficiente, există și alte metode suplimentare, pe care le poți aplica atunci când ai un atac de panică sau un moment de anxietate. Una dintre aceste metode este un truc, ce te învață cum să păcălești eficient creierul.
Pentru a veni în întâmpinarea celor care suferă de gânduri „negre” și anxietate, specialiștii au venit cu o terapie care s-a dovedit a fi utilă în tratarea simptomelor. Terapia Pirat, care te ajută să păcălești creierul pentru a stopa anxietatea, presupune acoperirea ochiului stâng cu un bandaj, sau pur și simplu cu mâna.
View this post on Instagram
Terapia cu bandaj pentru ochi oprește gândurile negative, obsesive și dialogul mental continuu. Aceasta creează un echilibru între emisfera stângă și cea dreaptă a creierului, rezultând un proces de gândire mai echilibrat.
Gândirea negativă este în mare parte dăunătoare pentru viața ta și, adesea, rezultă dintr-un tipar emoțional obișnuit al emisferei drepte, care îți arată lumea prin amintiri și experiențe din trecut distorsionate, uneori înfricoșătoare. Deși poate suna complicat, reeducarea creierului pentru a folosi ambele emisfere, cunoscută sub numele de „gândire holistică a creierului,” este de fapt un proces foarte simplu și rapid.
Purtarea unui bandaj peste ochiul stâng atunci când ai gânduri negative sau compulsive va încetini imediat activitatea emisferei drepte a creierului, făcând imposibilă continuarea gândurilor actuale și eliberându-te din ciclul obsesiv sau de gândire. Aceasta oferă o ușurare rapidă celor care suferă de depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), stres, insomnie, ADHD și dialog mental constant, explică cei de la E. P. Therapy Marea Britanie.
Sursa foto: LinkedIn
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook