Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să aveți bebeluși fericiți și sănătoși când afară e caniculă

Cum să aveți bebeluși fericiți și sănătoși când afară e caniculă
Temperaturile ridicate aduc probleme și bebelușilor. Iată ce trebuie să faceți pe caniculă pentru ca cei mici să nu aibă probleme cu sănătatea.

Când mercurul termometrelor crește, bebelușii pot trece prin momente grele. Cum să mențineți copilul sănătos când afară e caniculă.

Cum să aveți bebeluși fericiți și sănătoși când afară e caniculă

Potrivit oamenilor de știință, când soarele arde totul în jurul nostru, trebuie avut grijă ca bebelușii să nu se supraîncălzească. În caz contrar, aceștia se pot confrunta cu arsuri, iritații și probleme chiar mai grave decât atât. În casă, cei mici trebuie îmbrăcați doar în hăinuțe ușoare și confortabile, dacă e posibil din materiale cât mai naturale.

Cel mai indicat ar fi să fie din bumbac. Când ieși afară, puneți-i pantalonași lungi, dar și cămașă tot cu mâneci lungi și bineînțeles o pălărie sau o șapcă care să le protejeze fața.

Asigurați-le o bună ventilație

Atenție mare când mergeți cu bebelușii la cumpărături, nu îi lăsați în mașină când afară e caniculă. Viața lor poate fi atunci pusă în pericol. E indicat ca înainte de a pleca să răciți mașina până la o temperatură de 25 de grade, apoi să introduceți copilul. De asemenea, puteți să-i oferiți celui mic o stare de confort pulverizând apă pe mâini și picioare sau ștergându-i fața cu un prosop curat umezit cu apă.

Care sunt primele semne ale deshidratării

Atenție sporită și la primele semne ale deshidratării. Este vorba de obrajii roșii, o piele caldă la atingere și o respirație rapidă. În timpul caniculei, aceștia trebuie să consume cu 50% mai multă apă decât de obicei. Cele mai nepotrivite ore să vă plimbați cu cel mic este între 10.00-16.00, când soarele este cel mai puternic.

Plimbările se fac între orele 08.00-10.00. Puteți să ieșiți și după ora 17.00, însă e indicat ca cel mic să fie protejat cu o cremă de protecție cu factor peste 15. Dacă mergeți cu cel mic la plajă, căutați un loc cu umbră. Folosiți protecție solară și atunci când introduceți copilul în apa mării.

Sursă foto: primemd,  qbebe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre