Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să obțineți o piele strălucitoare – la timp pentru vremea caldă

Cum să obțineți o piele strălucitoare – la timp pentru vremea caldă
Odată cu soarele de primăvară vine o întrebare legată de frumusețe: cum să obțineți o piele strălucitoare. Răspunsul stă în întreținere. O rutină care încorporează o combinație atentă de protecție și luminozitate.

Cum să obțineți o piele strălucitoare. Hadley King, dermatolog, menționează că obiceiuri precum dieta sănătoasă, exerciții fizice, somnul și gestionarea stresului sunt vitale pentru strălucire.

Ca și cum ai avea nevoie de o scuză pentru relaxare, s-a dovedit că cortizolul, hormonul principal al stresului, descompune colagenul din piele. Mai jos, aveți un traseu pas cu pas către răspunsul la „cum să obțineți o piele strălucitoare”.

„Un ten strălucitor provine în primul rând dintr-o barieră sănătoasă a pielii, menținută prin practicarea protecției solare”, spune dermatologul Hadley King.

Exfoliază

Pentru început, curățarea în profunzime cheia. 

„Noaptea, pielea ta se regenerează. Celulele vechi mor, celulele noi cresc și apoi te trezești și ai celule moarte ale pielii. Așa că celulele moarte trebuie îndepărtate, astfel încât toate produsele cosmetice să pătrundă mai bine”, spune Tata Harper.

Produsele de curățare și măștile de peeling funcționează excelent pentru a scoate la suprafață cel mai proaspăt strat de piele.

Hidratează-te

Deși este un fan al exfolierii, Harper observă rapid că, pentru un finisaj sănătos al pielii, accentul ar trebui să cadă pe umiditate. 

„Cel mai bun mod de a obține o strălucire este păstrându-ți pielea hiperhidratată”, spune Harper. 

Protejează

„Expunerea la soare este un factor imens în scăderea colagenului”, spune King, 

Hadley King a observat că radiațiile UV cresc activitatea metaloproteinazelor matrice, enzime proteolitice care descompun colagenul, accelerând degradarea pielii. Un strat de protecție solară oferă nu numai protecție, ci ajută la nuanță și strălucire, ajutându-vă să obțineți strălucerea la care visați.

Cu un regim bine îngrijit de îngrijire a pielii, machiajul care încălzește și sclipește oferă un pic de glazură care îmbunătățește strălucirea. Atingerile considerate de evidențiere și bronz vor asigura luminozitatea maximă.

Mariah Carey dezvăluie secretul cu care a slăbit 32 de kg. Bonus, divulgă o dietă minune!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre