Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum te recuperezi după ce ți-ai operat nasul. Sfaturi utile de la specialiști

Cum te recuperezi după ce ți-ai operat nasul. Sfaturi utile de la specialiști
Operația de corecție a nasului este extrem de răspândită în zilele noastre. După procedură însă, trebuie să respecți anumite reguli pentru ca totul să fie în regulă. Cum te recuperezi după rinoplastie.

A venit și ziua în care mult dorita schimbare s-a produs. Acum te-ai trezit, ai nasul bandajat și stai în patul clinicii lângă chirurgul estetician care iți repetă ultimele sfaturi de recuperare despre cum te recuperezi după rinoplastie. Deși încerci să te concentrezi și să reții cât mai mult din ce iți spune, gândurile îți zboară la cum va arăta nasul tău atunci când iți vei da jos bandajul și ce vor zice prietenii și cunoștințele atunci când vor vedea noul tău “look”. 

Oare vor rămâne muți de uimire? Ceea ce cu siguranță îți putem spune este că, dintre toate operațiile estetice, remodelarea nasului va produce cel mai puternic impact, atât asupra ta, cât și a celor care te-au cunoscut înainte de schimbare.

Sfaturi practice despre cum te recuperezi după operația la nas

Încearcă să menții capul ridicat atunci când dormi. Dupa rinoplastie vei avea zona nazală umflată, iar această poziție va ajuta ca nasul să se dezumfle mai rapid. Protejează nasul de orice contact sau lovitură. Atenție la copii, animale de companie și orice altă activitate care ar putea să ducă la lovirea involuntară a nasului. Nu ține capul aplecat. Aplecarea îți poate crește presiunea sângelui în zona feței iar acest lucru nu este indicat. Dacă vrei să iți usuci părul după duș, folosește un prosop sau ține capul ridicat.

Mănâncă fără sare sau cu sare cât mai puțină. În primele săptămâni, alimentația nesărată va ajuta la împiedicarea acumulării de lichide în zona vârfului nasului. De asemenea, mâncarea slabă, fără grăsime, ajută la desumflarea nasului. Consumă cât mai multă apă și sucuri. Hidratarea după rinoplastie este foarte importantă pentru că împiedică retenția de lichide în organism, inclusiv în zona nasului. Dacă te vei hidrata, nasul se va desumfla mai repede. De asemenea, evită băuturile alcoolice. Aceastea îngreunează vindecarea și contribuie la retenția de lichid în organism. Nu consuma alcool cel puțin 30 de zile.

Renunță la țigări și nu purta ochelari

Un al sfat important este acela să renunți la țigări. Fumatul scade vascularizarea și împiedică țesuturile operate să se vindece. Nu purta ochelari timp de 4-6 luni pentru că suporturile de fixare apasă pe zonele nazale. Daca totuși ești nevoit/a să o faci, pune sub cele două pernițe de fixare o bucățică de material din spumă sau ceva asemănător și moale. O altă modalitate ar fi fixarea ochelarilor pe frunte cu banda adezivă.

Poartă pălărie de soare dacă este vară. Expunerea la razele UV împiedică desumflarea nasului. Suflă nasul cu mare grijă. Pentru rinoplastia cu deviație de sept trebuie să acorzi atenție acestui aspect timp de aproximativ 2 luni, iar pentru cea clasica timp de 2 săptămâni.

Mergi la consultațiile stabilite de doctor

Măsoară zilnic temperatura corpului cu un termomentru. Chiar și o mică fluctuație a temperaturii poate însemna apariția infecției. Dacă se întâmplă asta, anunță imediat medicul. Vino la consulatiile postoperatorii. Vizitele de evaluare după rinoplastie și comunicarea cu medicul sunt importante pentru stabilirea progesului și/ sau simptomelor neobișnuite.

Foto: Facebook

„Îngerașul” lui Charlie, Jaclyn Smith, dezvăluie secretul tinereții ei care pare să nu mai treacă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre