Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă și în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulații, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecțiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanțele reziduale produse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o rețea complexă, formată din ganglioni, glande, vase și capilare limfatice, funcționează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în același timp produce macrofage și limfocite, celule de apărare a organismului. Acumularea în exces a reziduurilor în corpul nostru afectează funcționarea normală a sistemului limfatic și conduce în timp la slăbirea imunității, creșterea în greutate și la instalarea unor afecțiuni grave, precum limfedem, limfangioame. Detoxifierea periodică a sângelui și a limfei este, prin urmare, foarte importantă, și se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale.
Ingrediente
*rădăcină de brusture, urzică, rădăcină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-frați-pătați, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-șoricelului, ventrilică.
Mod de administrare
*Dacă folosiți pudră de plante:
Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferință cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.
*Dacă folosiți ceai (produs de Fares) sub denumirea „Curățarea sângelui”:
Se pune un pliculeț la o cană de ceai. Se face infuzie. Zilnic, beți 3 căni, timp de 2-3 luni.
Beneficii ale utilizării
* Detoxifierea sângelui și a limfei – rădăcina de brusture și cea de cicoare purifică sângele, fiind atât depurative, cât și trofice și protectoare asupra pielii; sânzienele, lipicioasa și rocoina sunt plante care curăță în mod particular limfa, îmbunătățind circulația sanguină și limfatică, reduc congestia limfatică și ajută în caz de umflare a ganglionilor, amigdalelor, dar are efecte benefice și asupra mastozei fibrochistice.
* Îmbunătățirea stării pielii – rădăcina de brusture are acțiune antimicrobiană și antifungică, calmantă și antipruriginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoare, păpădie, sânziene în afecțiunile cutanate (dermatite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, impetigo, alopecie).
* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant – ventrilica conține o mare cantitate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.
* Susținerea sistemului imunitar. Funcționarea normală a ganglionilor limfatici și buna circulație a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.
* Ajută eliminarea recțiilor alergice prin acțiunea directă antialergică a plantelor: trei-frați-pătați și coada-șoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare și urzică).
* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbția în fluxul sanguin a unor substanțe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este responsabilă de mirosul greu al corpului și al produșilor reziduali (urină, fecale, transpirație). Aceste substanțe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curățarea Sângelui.
* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenția de apă prin acțiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie și cicoare, a sânzienelor, urzicii și a florilor de soc.
* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism și gută. Inflamația articulațiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu și formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca și în cazul gutei. Acești urați pot fi însă eliminați din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curățarea Sângelui.
Mere în pijama, crocante, aromate și dulci
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook