Simona Ionescu / Redactor Șef

De când te poți vaccina și la medicul de familie

De când te poți vaccina și la medicul de familie
Românii se vor putea programa pentru a se vaccina anti-Covid inclusiv la medicii de familie. De când te poți vaccina și la medicul de familie.

Peste jumătate dintre medicii de familie s-au arătat dispuşi să vaccineze anti-COVID, afirmă oficialii. Medicii mai au însă o serie de întrebări la adresa oficialilor.

De când te poți vaccina și la medicul de familie

Medicii de familie sunt dispuși să participe la campania de vaccinare anti-COVID. Românii se pot programa pentru a se vaccina anti-Covid inclusiv la medicii de familie, scrie evz.ro.

Imunizarea anti-COVID va începe din data de 4 mai, în cabinetele medicilor de familie din toată țara. Vaccinarea nu necesită o programare în prealabil în platforma STS, relatează TVR.

Doctorii care se vor implica în campanie vor putea vaccina cel mult 10 persoane pe zi, potrivit unei instrucţiuni a Comitetului naţional pentru vaccinare. Peste jumătate dintre medicii de familie s-au arătat dispuşi să vaccineze anti-COVID, afirmă oficialii. Medicii mai au însă o serie de întrebări la adresa oficialilor.

În cabinetele medicilor de familie se vor administra vaccinul AstraZeneca, dar şi alte seruri anti-Covid ce pot fi păstrate la frigider. Programul este gândit astfel încât vor exista circuite sau orare diferite. Mai precis, persoanele sănătoase care merg la vaccinare nu se vor intersecta cu bolnavii veniți la consultaţii sau analize.

Medicii de familie ar vrea să știe dacă populația este interesată

Vor exista aceleaşi proceduri ca și în centrele de vaccinare. Echipele Direcției de Sănătate Publică (DSP) vor duce vaccinurile necesare, seringi şi ace, de două ori pe lună, la cabinete. Medicii vor primi și truse de urgenţă pentru eventuale reacţii severe ale persoanelor vaccinate.

Sunt mulţi medici dispuși să se implice în proiect, dar vor să știe dacă populaţia e interesată să se vaccineze în cabinetele lor. Până în acest moment însă, nu este clar dacă vor putea vaccina şi persoane care nu sunt incluse pe lista lor.

O altă problemă încă neelucidată este plata pentru administrarea ambelor doze.

Autorităţile au anunțat că ulterior urmează să fie deschise centre de imunizare şi la firmele cu mulţi angajaţi, marii agenți economici.

Până acum, peste două milioane de persoane s-au vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin Covid-19. Peste 1,2 milioane de români au făcut şi rapelul. România este în prezent în topul țărilor europene la capitolul ritm de vaccinare.

Foto: snmf.ro


Ce să mâncați după ce ați făcut vaccinul anti-COVID. Vă poate ameliora starea

Ce se întâmplă cu transplantul de plămâni din România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre