Farmacista Andreea Roman, binecunoscută în mediul online, a lansat un avertisment important. Dacă vedeți o astfel de reacție atunci când consumați alcool, sunteți în cel mai mare pericol. Specialista a explicat ce se întâmplă în corpul persoanelor care se înroșesc imediat ce consumă puțin alcool. Pericolul este foarte mare și nu are legătură cu faptul că este un semn că persoana se îmbată repede, ci cu ceea ce se poate declanșa în corp dacă se ignoră acest semnal.
Riscați cancer dacă aveți această reacție la alcool
Persoanele care se înroșesc la față atunci când consumă alcool au un risc mai mare de a dezvolta cancer esofagian sau cancer de sân. Pentru asta există o explicație medicală, explică farmacista Andreea Roman.
Ea a oferit detalii punctuale. „Înroșirea feței când consumi alcool este un semn al intoleranței la alcool pe care ți-l trimite organismul”, spune specialista.
Unii oameni prezintă această mutație genetică periculoasă
Farmacista Andreea Roman a detaliat cum anumite persoane suferă o mutație genetică ce le pune viața în pericol. „În mod normal, alcoolul este metabolizat în acetaldehidă de către enzima alcool dehidrogenaza, care este rapid convertită în acetat de către enzima acetaldehid- dehidrogenaza.
Însă, persoanele a căror față se înroșește prezintă o mutație genetică ce inactivează cea de-a doua enzimă și, de aceea, nu mai sunt capabile să descompună acetaldehida, cauzând roșeața în obraji. Din această cauză, în corp se acumulează de 6 ori mai multă acetaldehidă decât în cazul altor persoane, iar aceasta este toxică și cancerigenă, ceea ce crește riscul de a dezvolta cancer”, a transmis Andreea Roman.
Consumul de alcool și riscurile pentru sănătate
Având în vedere efectele alcoolului, în ultimii ani au apărut mai multe studii care au încercat să explice cât și cum este rezonabil să se bea. Oamenii de știință afirmă că un consum de alcool moderat înseamnă maximum 20 de mililitri de alcool pe zi în cazul bărbaților și 10 mililitri în cazul femeilor.
Sursa foto: Pixabay, Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook