Doctorul de familie Valentin Pantea, din Oradea, a căpătat o experiență importantă în diagnosticarea „ochiometrică” a periculosului coronavirus, folosindu-se de câteva repere descoperite ca fiind comune la pacienții testați pozitiv prin metode de laborator.
Dr. Pantea a „scăpat” aceste secrete în timp ce povestea despre felul în care se desfășoară o zi de gardă în vremea pandemiei.
„Am tot auzit că medicii de familie nu muncesc și că trag chiulul. Așa că am decis să vă povestesc ce-am făcut eu de ieri până azi și să va las să judecați dacă am muncit ceva sau nu.
Așadar am plecat de-acasă ieri dimineață și am ajuns acasă azi la ora 17.00. Între timp am fost la cabinet, la garda într-un Centru de Permanentă și iar la cabinet. De ieri până azi am consultat peste 80 de pacienți. Și pt că mai aveam ceva energie de la cafeaua de azi am mai mers și pe teren să văd niște bătrâni care aveau nevoie de ajutor medical.
Vreți și cireașa de pe tort? Am 6 pacienți suspecți de covid (99% că au covid) care refuză testarea și vor să stea acasă și să-i tratez eu (le e frică de spital și de alte complicații).”, a scris medicul pe contul său de Facebook.
Simptome ciudate. „Nu am mai avut așa simptome până acum”
Conform medicului, dacă un pacient își descrie starea generală astfel, „Nu am mai avut așa simptome vreodată”, acesta este un indiciu care crește foarte mult probabilitatea ca persoana respectivă să aibă boala COVID-19.
„P.S. Nu uitați pontul meu: un pacient devine suspect de covid în momentul în care afirmă că nu a mai avut așa simptome până acum. Iar la adolescenți fenomenele digestive (greață + diaree) sunt pe primul plan.”, a dezvăluit dr. Valentin Pantea.
Situația îmbolnăvirilor în România devine tot mai dramatică
Până ieri, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare din 3 noiembrie, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei).
Cu ce bărbat își ocupă timpul acum Anca Țurcașiu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook