Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeile sunt mai protejate de COVID-19 dacă iau aceste suplimente

Femeile sunt mai protejate de COVID-19 dacă iau aceste suplimente
În lupta împotriva virusului care cauzează COVID-19, cel mai important pentru toată lumea e întărirea sistemului imunitar. Cercetătorii au descoperit ceva ce este cu adevărat de ajutor.

Femeile sunt mai protejate de COVID-19 dacă iau aceste suplimente, informează revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), citată de EFE. Este vorba de administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D. Acestea sunt de ajutor, evident, și în cazul bărbaților. Însă cercetătorii au constatat un răspuns imunitar mai puternic la femei.

Suplimentele dietetice pot contribui la menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au recurs la utilizatorii aplicaţiei COVID-19 Symptom Study. Au vrut să afle dacă cei care luau suplimente au fost mai puţin expuşi contractării acestei boli infecţioase.

Aplicaţia a fost lansată în Marea Britanie, SUA şi Suedia în martie 2020 pentru a obţine date privind evoluţia pandemiei.
Utilizatorilor li s-au cerut informaţii actualizate zilnic despre simptome, rezultatele la testele PCR sau asistenţa medicală.

Femeile sunt mai protejate de COVID-19 dacă iau aceste suplimente

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei din Marea Britanie referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Mitul usturoiului și al vitaminei C a fost demontat

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2. Cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

Cercetătorii au constatat că suplimente precum vitamina C, zinc sau usturoi nu au contribuit la o scădere a riscului de COVID-19, se mai arată în studiul publicat de revista medicală britanică.

Sursa foto: Pixabay

Frumoasa Cristina Ich a primit un dar neprețuit. Mai zice acum Oana Zăvoranu ceva de „mocangeală”?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre