Injecțiile cu Botox au împlinit 20 de ani. Dacă faceți parte din grupul iubitorilor de Botox ar trebui să știți că toxina botulinică se pregătește pentru a 20-a aniversare ca un remediu anti-îmbătrânire prin excelență. Vă spunem povestea a ceea ce s-a numit (pe bună dreptate) „bagheta magică pentru tinerețe”.
Acum botoxul e cerut din ce în ce mai mult, de asemenea, într-o cheie preventivă de către cei mai prudenți care abia au trecut de 30 de ani.
Cum au fost descoperite efectele estetice ale Botoxului
Suntem în Statele Unite, undeva la începutul anilor 2000. Dr. Mitchell Brin lucra la Institutul Neurologic al Universității Columbia din New York și, la pacienții cu spasme musculare, începuse să utilizeze un paralitic muscular injectabil numit Oculinum.
După tratarea unui pacient cu blefarospasm (contracție persistentă a mușchiului orbicular al ochiului), a observat un efect secundar: ridurile dintre sprâncene au devenit mai relaxate, mult mai puțin evidente și marcate. Și apoi, din greșeală, dr. Brin a devenit unul dintre primii medici care au mărturisit beneficiul estetic a ceea ce știm astăzi drept Botox.
Aprobată de rigurosul Food and Drug Administration în 2002 pentru uz estetic, toxina botulinică a deținut de atunci o poziție de importanță absolută în strategia antirid, foarte apreciată de bărbați și femei.
Botox în 2022. 2 în 1
Potrivit dr. Paolo Salentina, medic estetician în cadrul Image Regenerative Clinic din Milano și profesor de medicină estetică la Universitatea din Pavia, „toxina botulinică nu a pierdut niciun gram de apel, datorită efectului său relaxant al ridurilor, capabil să ofere un aspect proaspăt și tânăr timp de cel puțin 5-6 luni.
Interesant de remarcat e modul în care utilizarea Botoxului a evoluat de-a lungul anilor. În ultimii ani, de exemplu, s-a descoperit că toxina are o acțiune importantă asupra dermului, precum și pe mușchi. Ceea ce este revoluționar. Dacă, în mușchi, Botoxul este de obicei injectat cu scopul de a relaxa și, prin urmare, de a îmbunătăți ridurile date de expresiile faciale din treimea superioară a feței, s-a arătat că, atunci când este injectat în derm, deci la un nivel mult mai superficial decât mușchiul, Botoxul are o acțiune complet diferită.
Ceea ce face, în acest caz, este revitalizarea și perfecționarea nuanței pielii, căreia îi conferă un efect de strângere vizibil, îndeplinind și o funcție de reglare a sebumului, datorită căreia se obține și o îmbunătățire a texturii și porozității pielii. Folosit în acest mod, Botoxul poate fi utilizat în orice zonă a feței și a gâtului, deoarece scopul final este revitalizarea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook