Simona Ionescu / Redactor Șef

Înțepăturile de insecte. Remedii naturale să scăpăm de mâncărime

Înțepăturile de insecte. Remedii naturale să scăpăm de mâncărime
Petrecem mai mult timp în aer liber, acum când afară este cald. Mai ales că s-au mai relaxat și restricțiile din cauza pandemiei. Însă, în iarbă ne așteaptă căpușele, iar lângă lac vin în valuri tânțarii. Sunt neplăcute înțepăturile.

Pericolele pentru sănătate în această perioadă sunt insectele. Ne așteaptă cu poftă în parcuri și în locuri umede. Țânțarii, albinele, viespile, căpușele sau puricii sunt gata să ne înțepe și să ne facă viața grea. Totuși, există remedii simple cu care să scăpăm de mâncărimi și umflături.

Înțepăturile de insecte. Remedii

Înțepăturile de insecte se vindecă, în majoritatea cazurilor, de la sine și nu necesită o îngrijire medicală specială. Însă, unele insecte pot avea efecte destul de neplăcute, scrie reginamaria.ro.

Pruritul (mâncărimea), umflarea și durerea care pot să apară în zona unde te-a pișcat insecta. Poți folosi o serie de remedii care reduc durerea și inflamația și calmează senzația de mâncărime, făcând vindecarea mușcăturii de insectă mai ușor de suportat.

  • Comprese cu gheață este cel mai la îndemână remediu pentru înțepăturile de insect. Se aplică compresa cu gheață din oră în oră, în primele 6 ore din momentul înțepăturii. Simptomele neplăcute ar trebui să dispară. Gheața nu se aplică direct pe piele, ci înfășurată într-un material sau într-o compresă sterilă. Compresa nu trebuie ținută pe piele mai mult de 15 minute.
  • Mierea are proprietăți antibacteriale, ceea ce înseamnă că va preveni infectarea înțepăturii de insectă. Acest remediu se folosește în casă, afară atrage insectele ca un magnet.
  • Aloe vera este eficientă și ameliorarea mâncărimii cauzate de insect. Aplică gel de aloe vera rece, pentru a îi spori eficacitatea.
  • Uleiul de arbore de ceai are proprietățile antiseptic, de aceea poate preveni infectarea locului unde am fost înțepați de insect.  Senzația de  răcorire pe care acesta o oferă pielii calmează nevoia de a te scărpina. Puteți folosi și un dezinfectant de mâini, care acționează în mod similar.
  • Busuiocul are proprietățile antiinflamatoare care ajută la calmarea mâncărimii și stimulează dezumflarea ciupiturii. Freacă o frunză de busuioc ruptă pe jumătate de pielea înțepată de insectă și vei simți efectul.

Pericolul din iarbă. Căpușele pot transmite boli grave

Cele mai scârboase dulciuri sunt considerate o delicatesă: insecte în ciocolată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre