Simona Ionescu / Redactor Șef

Mazărea fixează calciul în oase și combate anemia

Mazărea fixează calciul în oase și combate anemia
Considerată în India simbolul fertilității și al bogăției, mazărea, hrănitoare și bogată în proteine, și-a câștigat statutul de aliment-medicament. Fixează calciul în oase și ține departe eliminarea acestuia.

Excelentă sursă de vitamina K și B6, mazărea are atât rolul de a fixa calciul în oase cât și a preveni eliminarea acestuia. De asemenea, reglează tensiunea arterială.

Mazărea fixează calciul în oase și combate anemia

Persoanelor care au căderi de calciu li se recomandă să consume minim 200 g de mazăre, de trei ori pe săptămână, gătită corespunzător. Totodată, consumul de mazăre previne puseele de hipertensiune vara, în timpul caniculei. Doza zilnică recomandată este de 150-250 g de boabe proaspete.

Alături de fasolea verde, boabele de mazăre sunt considerate cele mai bune alimente cu rol în prevenirea cancerului pulmonar, colo-rectal, pancreatic, de col uterin, de sân, de prostată și a leucemiei.

Excepțională pentru diabetici

Vitaminele și flavonoidele conținute de mazăre sunt de un real ajutor persoanelor care suferă de ateroscleroză. Se recomandă o cură de patru- opt săptămâni, timp în care consumă 150 g de mazăre verde, de trei ori pe săptămână.

Bogată în fier dar și în magneziu și vitamina B6, mazărea este alimentul minune în combaterea anemiei. Se face  o cură de 30 de zile cu mazăre, 150-200 g pe zi, consumată o dată la două zile. Pentru eficiență maximă se consumă în aceeași perioadă gălbenuș de ou, spanac și urzici.

Prietena celor care suferă de afecțiuni renale

Tot mazărea este cea care ajută foarte mult și persoanele care suferă de afecțiuni renale, precum infecțiile cronicizate și litiazele recidivante. Datorită fibrelor alimentare pe care le conține și a unor compuși cu efect hipoglicemiant, este foarte bine tolerată de diabetici.

Pentru că deblochează tranzitul intestinal, mazărea fiartă, preparată cu unt este indicată persoanelor care suferă de constipație. Se recomandă consumul a 250 de grame pe zi. Prin conținutul de vitamina B1, B2, B3, B6 și fier, mazărea este excelentă pentru îmbunătățirea capacității de efort fizic.

În perioadele solicitante, se recomandă a se consuma un kilogram de mazăre săptămânal. Atenție! Mazărea se consumă cu prudență de persoanele cu un nivel ridicat de uree în sânge.

 

Fiul nelegitim al lui Arnold Schwarzenegger, anunț despre noua carieră. Iată cât de mult seamănă cu celebrul lui tată!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre