Medicii din Japonia au dezbătut recent consecințele purtării unei măști pe timp de caniculă. Specialiștii au explicat pentru The Japan Times ce se întâmplă cu respirația în condiții de temperatură crescută. Aceștia arată că atunci când afară este cald, mușchii respiratorii devin stresați, respirația e mai scurtă, iar acest lucru duce la acumularea căldurii în corp. Dacă nu se bea apă constant, pentru a hidrata corpul, respirația devine mai greoaie.
Dacă peste acestea se adaugă și o mască de protecție de calitate, de exemplu de tip FFP2, respirația devine și mai anevoioasă. Primii afectați vor fi cei care suferă boli respiratorii. Paradoxal, ei sunt primii care ar trebui să poarte astfel de măști performante, pentru a se proteja de COVID – 19.
Ce fel de măști sunt recomandate la căldură
Masca FFP2 este cea care filtrează cel mult aerul inspirat. Trebuie ținut cont că, odată cu căldura, se acumulează și umiditatea în mască, iar o mască umedă nu mai filtrează.
Irinel Columbeanu a ajuns la sapă de lemn. Și-a vândut și ultimul lucru de valoare
TVR nu se ascunde! Ce se întâmplă acum, când alt angajat are Covid
Ce avem de făcut pentru a evita disconfortul purtării unei măști vara? Ne adaptăm. Medicii francezi spun că așa cum vara evităm să ne punem căciulă, vom evita o mască prea densă ori dintr-un material care păstrează căldura. În locul unei măști din pânză groasă si densă, vara va trebui de purtat măști chirurgicale care sunt mult mai lejere.
Cum se manipulează masca
Medicii avertizează și că manipularea măștii pe durata verii trebuie făcută cu mai mare atenție. O veți da mai des jos, pentru a bea apă. E important să vă dezinfectați mâinile înainte. Mai trebuie avut grijă să nu intre în contact partea internă cu cea externă a măștii. Ideal e să o manevrați de elasticul care se prinde de urechi.
Măștile ar putea fi folosite și pe plajă, dar nu când se intră în apă. Ideal e să fie păstrată agățată, la aer, fără ca părțile interne și externe să se atingă.
Sursa foto: Pixabay / Engin Akyurt
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook