Simona Ionescu / Redactor Șef

Migrenele și sănătatea mintală se pot afecta reciproc în mod semnificativ. Soluții naturale eficiente

Migrenele și sănătatea mintală se pot afecta reciproc în mod semnificativ. Soluții naturale eficiente
Traiul cu migrena cronică poate afecta multe aspecte ale vieții de zi cu zi, inclusiv sănătatea mentală, spun specialiștii. Din fericire, există soluții naturale de ajutor.

Potrivit unui sondaj la care au participat peste 6.000 de adulți, cei care au suferit de migrenă au fost de două ori mai predispuși să raporteze efecte asupra sănătății mintale în comparație cu cei care nu au avut migrenă. Iată câteva soluții naturale care țin departe această afecțiune.

Acupresura

Acupresura presupune aplicarea unei presiuni pe anumite părți ale corpului. Scopul stimulării acestor puncte este de a atenua durerea. Puteți apela la ajutorul unui profesionist sau puteți încerca singuri acasă, dar doar după instrucțiunile unui profesionist. Un punct de acupresură util pentru durerile de cap este punctul LI-4, care se află în spațiul dintre baza degetului mare stâng și degetul arătător. Aplicarea unei presiuni circulare ferme, asupra punctului LI-4, folosind mâna opusă, timp de cinci  minute, poate ameliora durerea de cap.

Acupresura, de ajutor în migrene

Dieta

Schimbarea dietei ajută la prevenirea episoadelor de migrenă. Acest lucru se datorează faptului că, pentru unele persoane, anumite alimente sunt declanșatoare de migrene. Astfel de alimente sunt carne procesată, alcool, ciocolata, cofeină. Puteți identifica potențialii factori declanșatori ai migrenei ținând un jurnal al simptomelor.

Uleiurile esențiale

Uleiul esențial de lavandă poate ajuta la ameliorarea stresului, a anxietății și a durerilor de cap. Dar vă sunt de ajutor și uleiul de mentă, mușețelul și busuiocul. Un studiu din 2020 cu 144 de participanți a constatat că utilizarea locală a uleiului de busuioc a redus intensitatea durerii și frecvența episoadelor de migrenă.

Uleiuri esențiale împotriva migrenelor

Este important de reținut că unele uleiuri esențiale pot fi dăunătoare pentru copii, pentru persoanele care suferă de astm. De aceea, trebuie folosite după instrucțiunile unui specialist. Uleiurile esențiale se vor inhala cu ajutorul unui difuzor. Dacă se aplică local, diluați întotdeauna cu un ulei purtător la o concentrație sigură. De asemenea, este important să faceți întotdeauna un test înainte de a încerca un nou ulei esențial.

Gestionarea stresului

Stresul declanșează apariția simptomelor migrenei. Pe de altă parte, spun specialiștii, durerea de migrenă înrăutățește stresul, care apoi declanșează o altă migrenă. Limitați situațiile care pot duce la stres, scrieți un jurnal, faceți exerciții fizice și meditați, vă pot fi de mare ajutor. Alte strategii de ameliorare a stresului ar putea includ băile calde, muzica sau practicarea tehnicilor de respirație.

Yoga

Un studiu din 2014 a comparat tratamentul convențional al migrenei cu sau fără o practică regulată de yoga. Cercetătorii au constatat că grupul care a participat la yoga a scăpat mai repede de migrene decât grupul care a primit doar tratamentul convențional. Participanții au făcut yoga cinci zile pe săptămână pentru un total de șase săptămâni.

Practicați yoga

Acupunctura

Acupunctura, similară cu acupresura, este indicată în tratarea migrenelor. Atenție însă la specialistul care o practică. Masarea mușchilor din gât și umeri eliberează tensiunea și atenuează migrena. Masajul poate reduce, de asemenea, stresul. Se poate face și automasaj. Luați o minge de tenis și stați rezemați de un perete, rostogolind-o cu presiune de-a lungul umerilor și a spatelui. O deficiență a magneziului poate declanșa migrena. Cercetările au constatat că administrarea de magneziu suplimentar poate ajuta la reducerea frecvenței episoadelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre