Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu înfofoliți copiii iarna! Le va face mai mult rău decât bine

Nu înfofoliți copiii iarna! Le va face mai mult rău decât bine
Iarna, mulți părinți își scot copii în aer liber îmbrăcați ca pentru Polul Nord și greșesc, spun specialiștii. Nu înfofoliți copiii iarna! Le va face mai mult rău decât bine.

Căciuliță, fular ridicat până la ochi, multe rânduri de hainuțe, ciorapi groși și ghetuțe îmblănite. Nu este bine să înfofoliți copiii iarna, spun specialiștii.

Nu înfofoliți copiii iarna!

Momentul şi durata ieşitului afară sunt importante. Dacă sunt temperaturi extreme sau viscol, poate că ar fi bine să amâni plimbarea pentru altă zi. Dacă locuiți la munte, nu este bine să prelungeşti foarte mult plimbarea. Mai bine faci mai multe plimbări scurte în aceeaşi zi.

Un fular pus peste gura şi nasul copilului îl vor proteja mai bine în zilele friguroase, dar, de fapt, îi va face mai mult rău decât bine.

Fularul trebuie să fie pus la gât, nu la gură și nas

Fularul creează o zonă caldă, iar în combinaţie cu respiraţia copilului va forma un mediu umed şi cald, perfect pentru înmulţirea viruşilor şi bacteriilor.

Faptul că are fularul tras peste gură îl va determina să respire pe gură şi astfel toţi microbii vor ajunge în gât. Copilul nu va mai respira pe nas unde există mecanisme de stopare a microbilor şi unde aerul este încălzit înainte de a ajunge în gât şi plămâni.

În mediul umed şi cald din jurul gurii copilului va duce la apariţia iritaţiilor, bubiţe şi eczeme. După doar câteva zile de ieşit cu fularul la gură, aceste iritaţii se vor complica şi îi pot provoca copilului probleme de sănătate.

Cum este corect să îmbraci copilul pe vreme rece

Când temeperaturile încep să scadă, copilul trebuie să aibă extremităţile calde. Adică, încălţăminte confortabilă şi numărul corect.

Copilul trebuie să fie bine îmbrăcat în partea de sus, dar nu înfofolit. Un maieu, o bluză cu mânecă lungă şi un pulovăr subţire îi vor fi de ajuns pe sub o haină călduroasă de iarnă.

Dacă va fi înfofolit, copilul va transpira şi va avea şanse să răcească.

Este de folos un fular moale pe care să îl suporte şi să îi încălzească gâtul.

Adăugați o căciulă şi mănuşi călduroase,  nici prea mari, nici prea mici, pentru a-i asigura copilului tot confortul.

Odată ce este bine îmbrăcat şi iese afară, copilul trebuie învăţat să se ferească de îmbolnăviri.

Învățați copilul ce trebuie să facă pe vreme rece

Un părinte trebuie să ajute copilul să rămână sănătos. Spuneți ca o poveste ce trebuie să facă afară, când este frig.

  • Nu călca în bălți. Te vei uda la picioare, îţi va fi frig şi vei răci.
  • Nu sta lângă oameni care strănută sau tuşesc.
  • Pune mâna la gură când strănuţi sau tuşeşti.
  • Când intri în casă, spală-te pe mâini.
  • Nu îţi da căciula jos.
  • Dacă îţi este cald, nu îţi dă geaca jos, spune-i mamei care va găsi o soluție.
  • Nu respira pe gură, respiră doar pe nas. Sursa: suntmamica.ro

Cum să-ți cureți casa de energii negative. Sfaturi practice

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre