Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce ești obosit tot timpul. Semne că ai putea avea o afecțiune

De ce ești obosit tot timpul. Semne că ai putea avea o afecțiune
De ce ești obosit tot timpul. Se mai întâmplă să te culci târziu, să dormi puțin, iar a doua zi să te simți obosit. Însă, dacă oboseala se simte tot timpul, ai putea avea o afecțiune.

Oboseala care nu trece poate anunța probleme de sănătate. Ar putea fi din cauza stresului, a preocupărilor și îngrijorărilor. Poate fi și simptomul unor boli grave.

De ce ești obosit tot timpul

Dacă te simți fără vlagă mult timp, consult un medic! Oboseala constantă este însoțită de o sensibilitate crescută la bolile infecțioase și poate fi cauza unei afecțiuni, spun specialiștii.

Hipotensiunea apare când tensiunea arterială scade sub o anumită limită (prima valoare, sistola, sub 100 mmHg, iar a doua, diastola, sub 65 mmHg). Este însoțită de oboseală, amețeli, paloare.

Stresul permanent dăunează grav atât trupului, cât și sufletului. Sunt secretați hormonii de stress, bătăile inimii se accelerează, mușchii sunt tensionați, tensiunea arterială crește. Se numește oboseală cronică.

Îngrijorările, temerile exagerate provoacă tulburări de anxietate. Apar fobiile și atacurile de panică. Simptomele de anxietate sunt foarte intense, se instalează brusc. O teamă foarte violentă, în urma căreia tensiunea crește, ritmul cardiac este perturbat, apar senzația de durere în piept, amorțeala, furnicături la nivelul pielii. Apoi se instalează oboseala.

Să nu dormi o noapte nu este ceva ieșit din comun. Dar, dacă se întâmplă des este cazul să consulți un medic. Este posibil să suferi de tulburări ale somnului și apare oboseala cronică. Neliniștea, grijile, unele boli, fumatul, toate pot fi cauza insomniei.

De ce ești obosit tot timpul. Semne că ai putea avea o afecțiune

Cu o glandă tiroidă afectată, organismul nu primește suficienți hormoni tiroidieni. Apar oboseala și diminuarea performanțelor. Subfuncția tiroidiană este o perturbare a echilibrului hormonal care poate apărea din diverse motive. Boala este diagnosticată târziu pentru că debutează lent și nu provoacă discomfort. Însă, apar nevoia crescută de somn, oboseala, lipsa de putere și de concentrare, slăbiciunea musculară.

Organismul are nevoie de vitamine, minerale și oligoelemente. Deficitul de  magneziu sau vitamina B12 duce la slăbirea sistemului muscular și apare astfel oboseala. Dacă există un deficit de potasiu, apar crampele musculare și oboseala.

Avem nevoie de o cantitate suficientă de lichid în fiecare zi. Când organismul excretă mai mult fluid decât absoarbe, pierde săruri esențiale. Sângele devine mai gros și, astfel, circulația acestuia se îngreunează. Creierul primește prea puțin oxigen. Apar oboseala, dificultățile de concentrare, durerile de cap, problemele de memorie, amețelile, pielea uscată.


Clementinele, fructe pline de vitamine. Alungă oboseala

Ceaiul de măceșe alungă oboseala. Este util și pentru digestie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre