Puteți vedea singuri majoritatea semnelor îngrijorătoare. Ochii pot anunța diabetul, o circulație defectuoasă a sângelui, chiar detașarea retinei. Sunt mai multe semne pe care ar fi bine să nu le neglijați. Mergeți imediat la medic.
Ochii te anunță când te-ai îmbolnăvit. La ce să fiți atenți
Ochii pot anunța probleme de sănătate. Dr. Natasha Hertz, un reprezentant al Academiei Americane de Oftalmologie, a identificat semnele care ar trebui să te alarmeze.
Pete albe pe cornee. Dacă purtați lentile de contact în loc de ochelari, urmăriți petele albe pe cornee. Acesta poate fi un semn sigur al infecției corneenei.
Spasmul nervos al pleoapelor. Stresul poate cauza pulsarea pleoapelor. Este un lucru deranjant, dar poate fi un semn că trebuie să vă odihniți.
Imagine neclară. Când începeți să vedeți totul neclar, este un semn de îngrijorare. O imagine neclară poate fi cauza diabetului. Studiile efectuate în 2014, s-a constatat că 73% dintre pacienții cu diabet zaharat au avut vedere încețoșată.
Aveți alergie. Când aveți un sentiment de uscăciune în ochi și pielea din jurul ochilor este roșie este semnul unei reacții alergice. Următoarea etapă va fi înflarea pleoapelor. Alergia este semnul unor reacții inflamatorii în organism.
„Musculițe” în ochi. Există două motive de apariție a petelor mici în ochi. Primul sunt „musculițele” care au apărut din cauza îngustării bruște a vaselor de singe. Al doilea este semnal al detașării retinei, care duce la orbire. Ambele cauze prezintă un pericol pentru sănătate.
Roșeață bruscă a globului ocular. Poate fi un semn că sunteți foarte obosit. „În afară de pulsări ale pleoapei, lipsa somnului poate face ochii mai iritați și mai roșii”, explică Hertz.
Pete galbene și roșii pe globul ocular
Lumina ultravioletă are un efect distructiv asupra membranei mucoase a ochiului. Petele galbene și roșii care apar uneori pe globul ocular pot fi cauzate de o arsură sau pot fi un semn al unei afecțiuni precanceroase. Aceste pete sunt numite pingecule și trebuie studiate în condiții clinice.
Culoarea galbenă a globului ocular. Dacă ochii dvs au devenit brusc galbeni este un semn că trebuie să vă adresați la medic cât mai curînd posibil. Există doar trei cauze ale apariției unui astfel de semn. Prima este hepatita. Creșterea nivelului de bilirubină aproape imediat „colorează” ochii în culoarea galbenă. A doua opțiune este blocarea canalelor biliare cu pietre. A treia cauză este cancerul hepatic.
Lăcrămează ochii. Apariția nejustificată a lacrimilor este reacția organismului la uscarea membranei mucoase și a canalelor lacrimogene. Organismul decide să umezească urgent ochiul. Starea este periculoasă deoarece poate servi drept început de glaucom și inflamație generală a ochilor. Uscarea membranei mucoase indică faptul că există deja o infecție în ochi. Doar un medic poate spune despre caracterul ei. Uscarea mucoasei ochiului are loc și din cauza lucrului prelungit la calculator. Dr. Hertz recomandă utilizarea lacrimilor artificiale „inteligente” în acest caz.
Sindromul „ochilor obosiți”. Oboseala, stresul, o boală suportată anterior pot provoca sindromul „ochilor obosiți”. Senzația este de ”nisip în ochi”. Dr.Hertz spune că nu este nimic periculos în acest sens, dar merită totuși de consultat un medic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook