Simona Ionescu / Redactor Șef

Pacienții cu transplant moștenesc cu adevărat amintirile, talentele și calitățile donatorului. Povești incredibile

Pacienții cu transplant moștenesc cu adevărat amintirile, talentele și calitățile donatorului. Povești incredibile
Încă de când transplantul de organe a fost posibil, acest subiect i-a incitat pe oamenii de știință. Pot pacienții cu transplant să moștenească cu adevărat amintirile, talentele și calitățile donatorului? Medicii au descoperit povești incredibile.

Un alt studiu realizat în cadrul Universității din Hawaii, efectuat asupra unor pacienți cu transplant cardiac, a arătat că fiecare pacient preia de la donator lucruri la care nu s-ar fi gândit.

„Nu am mâncat niciodată avocado înainte, acum, mănânc un avocado în fiecare zi”

Dr. Michael Hagan spune că este o dovadă vie. „Nu este vorba că mi-aș fi dorit să se întâmple. Pur și simplu s-a întâmplat”,  spune doctorul Hagan. Cu ani în urmă, dr. Hagan a suferit un transplant de ficat după ce a contractat hepatita C în calitate de medic de urgență.

A avut noroc și a primit un transplant, iar de atunci totul s-a schimbat. „Nu am mâncat niciodată avocado înainte, acum, mănânc un avocado în fiecare zi. Și dacă înainte de transplant, nu-mi plăceau niciodată lucrurile cu grătar, după transplant iubesc grătarul”, a mai spus specialistul.

„După transplant, am devenit foarte emotiv”

Să fi preluat dr. Hagan caracteristicile donatorului său, o persoană pe care nu a cunoscut-o niciodată? Sau pur și simplu a reacționat din recunoștință profundă pentru darul vieții pe care l-a primit? Altceva s-a schimbat pentru un medic veteran de la Urgențe, care fusese antrenat să își țină emoțiile sub control.

„După transplantul meu, am constatat că am devenit foarte, foarte emotiv, atât de mult încât puteam să merg la aproape orice film și să plâng în timpul filmului. Iar acest lucru nu-mi stătea deloc în fire.”, a mărturisit acesta.

Donatorul iubea muzica clasică

Persoanele care au primit transplantul au moștenit memoria, experiențele și emoțiilor donatorilor

Un alt caz cutremurător este cel al unui muncitor, în vârstă de 47 de ani, care a primit inima unui elev de culoare în vârstă de 17 ani. După operație, acesta a descoperit că a dezvoltat o fascinație pentru muzica clasică.

El a considerat că, din moment ce donatorul său ar fi preferat muzica „rap”, noua sa dragoste pentru muzica clasică nu ar fi putut avea nicio legătură cu noua sa inimă. Dar s-a dovedit că donatorul iubea de fapt muzica clasică și a murit „îmbrățișându-și cutia de vioară” în drum spre ore… Potrivit informațiilor oferite de The Daily Mail.

Persoanele care au primit transplantul au moștenit memoria, experiențele și emoțiilor donatorilor

William Sheridan, un manager de catering pensionat, cu abilități slabe de desen, a dezvoltat brusc talente artistice după o operație de transplant de inimă. El a fost uimit să descopere că bărbatul care i-a donat noua sa inimă fusese un artist pasionat. Există rapoarte tulburătoare despre persoane care au primit un transplant de organe și care susțin că par să fi moștenit memoria, experiențele și emoțiile donatorilor, ceea ce le provoacă schimbări în personalitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre