Simona Ionescu / Redactor Șef

Plante și uleiuri obișnuite, cu efecte miraculoase. Trebuie să le ai în bucătărie

Plante și uleiuri obișnuite, cu efecte miraculoase. Trebuie să le ai în bucătărie
Există câteva plante și uleiuri obișnuite care pot avea efecte miraculoase asupra simptomelor diverse. Înainte să recurgeți la medicamente, încercați aceste produse din bucătăria voastră.

De multe ori, afecțiunile minore, cum ar fi crampele musculare, durerile de cap ușoare sau starea de oboseală, pot fi remediate cu ajutorul produselor fitoterapeutice. Cu toate acestea, avem tendința să ne îndreptăm direct spre medicamente atunci când nu ne simțim bine, chiar și atunci când simptomele nu sunt îngrijorătoare, pentru că este calea cea mai rapidă și sigură de a elimina disconfortul și de a ne putea continua ziua. Iată câteva plante și uleiuri obișnuite, care au efecte miraculoase. 

Este important de reținut, însă, că majoritatea medicamentelor ingerabile suprasolicită ficatul și întreg sistemul gastrointestinal, care trebuie să proceseze, pe lângă alimente, și compușii din medicament. De aceea, pentru anumite situații de disconfort sau durere ușoară, care nu e un simptom al unei afecțiuni mai serioase, este recomandat să apelăm, mai întâi, la remedii mai puțin invazive.

Ceaiul sau extractul de echinacea

Consumul regulat de echinacea, sub formă de ceai sau de supliment naturist, poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării generale a organismului. Echinacea stimulează sistemul imunitar și poate oferi protecție sporită împotriva infecțiilor gripale. Mai mult, anumiți specialiști sunt de părere că, prin consumul de ceai de echinacea, cel puțin o cană pe zi, se poate scurta durata simptomelor de gripă și răceală. Pe lângă ceai și suplimente alimentare, echinacea se găsește și sub formă de tinctură sau pulbere, și trebuie consumată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Gelul de aloe vera

Gelul de aloe vera poate fi aplicat local pentru atenuarea simptomelor afecțiunilor cutanate inflamatorii, cum ar fi psoriazisul, dermatita iritativă de contact sau urticaria. Grație proprietăților hidratante și cicatrizante, gelul de aloe vera este util și în calmarea rănilor și arsurilor. Poate fi aplicat chiar și pe ten, în loc de cremă hidratantă, în zilele cu umiditate crescută, mai ales dacă ai ten reactiv, gras sau acneic. Este recomandat să alegi un produs care conține 100% gel de aloe natural, pentru a evita anumiți factori iritanți, care pot agrava simptomele pielii, cum ar fi alcoolul sau parfumul cosmetic.

Gelul de arnică

Gelul de arnică ajută la atenuarea durerilor articulare, mai ales dacă suferi de afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi osteoartrita. Poți folosi gelul de arnică local, masându-l ușor pe zona afectată, pentru a reduce inflamația și a elimina temporar disconfortul la mișcare. Gelul de arnică este bun și în caz de lovituri și vânătăi, calmând inflamația și reducând aspectul învinețit al pielii.

Uleiul de oregano

Oregano este un condiment des întâlnit în majoritatea bucătăriilor, grație aromei inedite pe care o oferă mâncării. Cercetătorii afirmă, în schimb, că planta aromatică are proprietăți antiinflamatorii remarcabile și se poate dovedi eficientă în ameliorarea simptomelor ulcerului la stomac, precum și în tratamentul infecțiilor fungice. Deși este nevoie de mai multe cercetări pentru validarea acestor ipoteze, consumul de oregano, în mâncare, sub formă de condiment sau de ulei, te poate ajuta dacă ai dureri de stomac sau dinsconfort intestinal.

Sursa: ea.md / Facebook

Vești proaste din America. Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat din nou 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre