Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli de aur pentru dinți sănătoși. Cum să avem un zâmbet perfect

Reguli de aur pentru dinți sănătoși. Cum să avem un zâmbet perfect
Igiena orală este foarte importantă pentru sănătate, dar și pentru un zâmbet perfect. Iată câteva reguli de aur, dacă vreți să aveți dinți sănătoși.

Igiena orală este ceva primordial. A avea grijă de starea ei este deosebit de important, nu doar din punct de vedere al sănătății, ci și din motive estetice, deoarece zâmbetul este primul care este remarcat în cadrul unei întâlniri. Iată câteva reguli de aur dacă vrem să avem dinți sănătoși. 

Dinții se periază de două ori pe zi, dimineața și seara. Aceasta este o regulă destul de simplă, dar, din păcate, mulți oameni o neglijează și totuși, este foarte important încât dinții să rămână curați.

La spălarea dinților, folosim perie, pastă și ață dentară. Peria tratează suprafețele vizibile ale fiecărui dinte, iar zonele greu accesibile și spațiile interdentare sunt curățate bine de ața dentară.

Nu consumați frecvent băuturi acidulate. Acizii și zahărul pe care acestea le conțin dizolvă smalțul, scot calciul din dinte și produc sensibilitate dentară și carii. Și plombele sunt degradate de ‘baia de acid ‘, devin poroase și colorate. Înlocuiți-le cu apa, sucuri naturale (se evită citricele), nu plimbați prin gură sucul, ci beți-l repede și prin pai pentru a scurta timpul de contact cu dinții.

Reguli de aur pentru dinți sănătoși. Periajul dinților 

Periem corect dinții. Acest lucru ar trebui făcut cu mișcări de la stânga la dreapta, de la gingie la marginea tăietoare pe maxilarul superior și inferior. De asemenea, este important să nu uităm de suprafețele interioare și părțile cu ajutorul cărora mestecăm mâncarea.

Vizitează stomatologul de 2 ori pe an: pentru o examinare preventivă a întregii cavități bucale și pentru igienă profesională. Zâmbește! Totuși, cheia succesului este un zâmbet frumos și o atitudine pozitivă. 

Nu fumați. Pe lângă efectul nociv asupra întregului organism, nicotina are efecte negative pentru gingie, crescând riscul de boală parodontală și pierdere a dinților. Fumul de țigară colorează inestetic dinții naturali, dar și plombele. Fumatul favorizează apariția tartrului, înmulțirea bacteriilor din gură, respirație urât mirositoare. Peste 90% din pacienții cu cancere orale sunt fumători.

Foto: Facebook

Ultimele noutăți și fotografii. Ce fac Prodanca și Reghe după ce el a anunțat divorțul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre