Simona Ionescu / Redactor Șef

Ridichiile fac minuni pentru sănătate. Iată de ce trebuie să le consumi

Ridichiile fac minuni pentru sănătate. Iată de ce trebuie să le consumi
Ridichiile fac minuni pentru sănătate și sunt delicioase consumate în salate. Și pentru că este sezonul lor, iată câteva motive să le consumi.

Ridichiile sunt utile în diete, dar au și beneficii mai importante. Printre altele, ele reduc inflamațiile, iar antioxidanții conținuți ajută în lupta împotriva cancerului. Antioxidanții au devenit populari pentru buna funcționare a sănătății, iar asta pentru că de-a lungul anilor s-a demonstrat că joacă un rol important în reducerea inflamațiilor și protejarea împotriva deteriorării celulare care poate duce la îmbătrânire prematură și apariția bolilor. 

Într-un studiu publicat în 2019 în jurnalul Nutrients, cercetătorii notează că aceste legume, care au fost folosite în medicină încă din antichitate, oferă diferite tipuri de antioxidați. Oamenii de știință sunt de părere că acești compuși naturali pot fi benefici împotriva cancerelor precum cancerul cervical, de sân, de prostată, colon, ficat și plămân.

Ridichiile ajută în lupta împotriva diabetului 

În urma unui studiu publicat în 2017 în jurnalul Nutrients s-a descoperit o legătură între ridichi și diabet. Sucul de rădăcină de ridiche sau extractul pot avea efecte protectoare acționând în organism ca un mecanism de apărare. Astfel, are impact asupra hormonilor care pot fi un declanșator în schimbările glucozei și, totodată, se reduce absorbția de glucoză în intestine și scade nivelul glicemiei.

Reduc inflamațiile și sunt scăzute în calorii 

Aceste legume, înrudite cu salata kale și broccoli, conțin substanțe naturale care reduc inflamațiile, protejează celulele împotriva agenților care pot produce cancerul și interferează cu creșterea celulelor canceroase. Totodată sunt compuși care au o activitate antibacteriană, inclusiv împotriva bacteriei Helicobacter pylori, asociat ulcerelor și cancerelor de stomac.

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), 116 grame de ridichi conțin mai puțin de 20 de calorii, doar 4 grame de carbohidrați, aproximativ 2 grame de fibre, 1 gram de proteine și zero grăsimi. De asemenea, aceeași cantitate vine la pachet cu 30% din necesarul zilnic de vitamina C, dar și cantități mici de vitamine B, potasiu, calciu, fier și magneziu.

Foto: Facebook

Informația momentului pentru oamenii care mănâncă sărat. Ultimele descoperiri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre