Simona Ionescu / Redactor Șef

Șase trucuri ca să-ți învingi pofta de dulce

Șase trucuri ca să-ți învingi pofta de dulce
Nu de puține ori ne confruntăm cu o poftă nestăvilită de produse dulci,  și, până să reușim să o controlăm cădem „în păcat” și dăm gata o tabletă de ciocolată, două croissante și jumătate de litru de băutură carbogazoasă.

Îți prezentăm în cele ce urmează șase trucuri ca să-ți învingi pofta de dulce. Până la urmă nu e deloc așa de greu.

Hidratează-te chiar dacă nu îți este sete

Când ești deshidratat simți că ai mâncat ceva dulce. Sfat: înainte de a alege o prăjitură bea un pahar mare cu apă.

Fă mai multă mișcare

Mișcarea oxigenează corpul și crește nivelul endorfinelor responsabilă de starea de bine. Sfat: când vrei să mănânci ceva dulce fă mai întâi 30 de minute de mișcare.

Odihnește-te în timpul nopții

Un somn bun îți poate oferii energia de care ai nevoie pentru a nu mai simții pofta de dulce. Sfat: încearcă să adormi cu cel puțin 30 de minute mai devreme decât în mod obișnuit.

Evită produsele cu zero la sută grăsimi

Produsele cu zero la sută grăsime conțin mai mult zahăr decât cele normale, pentru că producătorii au nevoie să îmbunătățească gustul sărăcit prin eliminarea grăsimi. Sfat: alege produse cu un conținut redus de grăsime și consume le în cantitatea potrivită pentru tine.

Mănâncă fructe și legume la gustare

Fructele sunt o alternativă mult mai sănătoasă la dulciuri. Sfat: mănâncă fructe proaspete sau uscate la gustare sau la micul dejun.

Înlocuiește zahărul cu alternative sănătoase

Folosește îndulcitor sănătoși precum ștevia care are 0 calorii. Ștevia nu are efecte asupra glicemiei ceea ce o face excelentă și pentru diabetici. Pe piață există produse pe bază de ștevie cu gustul stabilizat, care nu va modifica gustul produselor. Un alt îndulcitor fără efecte secundare asupra organismului este eritriolul.

Sursa foto: Pixabay

Vizita lui Van Damme, detalii rușinoase. Celebrul chef Joseph Hadad a spălat obrazul unor șmecherași români

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre