Simona Ionescu / Redactor Șef

Scorțișoara este benefică pentru bolnavii de diabet

Scorțișoara este benefică pentru bolnavii de diabet
Scorţişoara, o mirodenie cu o aromă plăcută, cu gust dulceag şi uşor iute, folosită frecvent în gastronomie, este şi un valoros remediu în tratamentul multor probleme de sănătate, inclusiv diabet.

Scorțișoara este benefică pentru bolnavii de diabet, însă este necesar să cereți opinia unui medic înainte de a începe un tratament de acest fel.

Scorțișoara este una dintre cele mai vechi mirodenii. Aceasta este originară din Sri Lanka. Este foarte populară în întreaga lume datorită întrebuințărilor sale culinare și ca remediu natural.

Scorțișoara. Beneficii

  • Scorţişoara, o mirodenie folosită frecvent în gastronomie, este şi un valoros remediu indicat de terapeuţi în tratamentul multor probleme de sănătate.
  • Această mirodenie are o putere tămăduitoare și ajută la ameliorarea multor afecțiuni datorită compușilor săi activi (cinnamaldehyde, acetat de cinamil și alcool cinamic).
  • În plus, scorțișoara are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene, antibacteriene și anticoagulante care pot fi valorificate în medicina alternativă pentru a trata diverse boli.
  • Mai mult decât atât, acest remediu natural este o sursă excelentă de polifenoli, antioxidanți și minerale, cum ar fi manganul, calciul, fierul și fibrele alimentare.
  • Consumată pe stomacul gol, dar și după fiecare masă, scorțișoara ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge datorită conținutului de cinamtanin B1 al scorțișoarei, care stimulează receptorii de insulină și inhibă enzima care îi dezactivează. În acest fel, celulele utilizează mai bine glucoza.
  • Unii dintre compușii scorțișoarei, cum ar fi fierul, fibrele alimentare și calciul, îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv.
  • Sărurile biliare aderă la acești compuși și sunt eliminate din organism. Acestea pot fi dăunătoare pentru colon dacă nu sunt evacuate din tractul digestiv.
  • În plus, scorțișoara combate diareea, întrucât reglează spasmele intestinale. Ea poate fi folosită și pentru tratarea sindromului de colon iritabil.

Scorțișoara. Combate greața și vărsăturile

  • Scorțișoara tratează greața și vărsăturile. Întrucât este un remediu 100% natural, femeile însărcinate îl pot folosi pentru a combate simptomele neplăcute din primul trimestru al sarcinii. Această mirodenie ajută la tratarea răcelilor, a gripei și a altor probleme respiratorii.
  • Dacă adaugi câteva lingurițe de scorțișoară în ceai, alături de puțin ghimbir proaspăt, obții un remediu excelent pentru febră și tuse. În plus, aroma plăcută de scorțișoară îmbunătățește dispoziția pacienților cu gripă.
  • Proprietățile antiinflamatoare ale scorțișoarei te apără împotriva bolilor cardiace. Printre altele, acest condiment scade nivelul de colesterol rău care, în timp, poate provoca diverse afecțiuni cardiovasculare.
  • S-a dovedit științific că scorțișoara ajută la stimularea funcțiilor cerebrale la persoanele mai în vârstă, îmbunătățind atenția, capacitatea de recunoaștere și memoria.
  • Mirosul de scorțișoară îmbunătățește funcțiile creierului. Este un remediu excelent pentru momentele în care te simți distrat și nu te poți concentra. Pe lângă inhalarea aromei sale minunate, poți să adaugi puțină scorțișoară și în cafea.
  • Doza zilnică recomandată este de 1-6 grame. Cantitatea variază în funcție de greutatea corporală, vârstă și  starea de sănătate.
  • Pentru a te bucura de toate beneficiile enumerate mai sus, este indicat să consumi între două și patru grame (adică între o jumătate de linguriță și o linguriță întreagă).
  • Nu este recomandat să iei tratamente, chiar și naturiste, fără aprobarea unui specialist. Prin urmare, este bine să ceri opinia unui medic înainte de a profita de cele 8 beneficii ale scorțișoarei.

Dulceață de nuci, o delicatesă. Rețeta bunicii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre