În timp ce o rutină de îngrijire a pielii feței, în mai mulți pași, se simte mai mult ca un ritual de binedispunere decât ca o corvoadă, nu același lucru se poate spune, din păcate, despre hidratarea restului corpului. Poate că este vorba de întinderea mare a zonei de acoperit? Adevărul e că, dacă veți face un sondaj de opinie între cunoscuți, probabil cei mai mulți vor admite că nu prea au chef să aloce și restului corpului aceeași rutină pe care o alocă îngrijirii feței.
Cele mai multe femei se plâng că nu au stare să își hidrateze cu cremă sau loțiune corpul constant. Dermatologii afirmă însă că, precum pielea feței, și pielea corpului are nevoie de ajutor pentru a se menține suplă și hidratată.
Cremele care usucă pielea în loc să o hidrateze
Piața este plină de creme și loțiuni hidratante, tot ce mai trebuie e să le folosiți. Și să citiți cu atenție etichetele. Căci cremele cu parabeni sau parfum, nu vor fi de mare ajutor corpului, mai mult uscând pielea în loc să o hidrateze, arată dermatologii. Iar de la uscare la primele semne ale îmbătrânirii tegumentului, nu mai e decât un pas.
Uleiul de cocos, aliatul secret pentru o piele de fotomodel
Soluția cea mai la îndemână și, cum anunțam, extrem de ieftină, este uleiul natural. Obișnuiți-vă să vă hidratați corpul după fiecare duș sau baie cu ulei și vă veți bucura de o piele tânără. Efectele apar instantaneu. Iar practica constantă a acestui ritual vă va menține în formă.
Cel mai la îndemână e uleiul de cocos. Exact acela pe care îl cumpărați pentru gătit. Face minuni pentru hidratarea pielii. E ideal și ca after sun după o sesiune intensă de bronzare. În plus, se absoarbe foarte rapid în piele și miroase ca o prăjitură. O altă variantă sunt uleiurile de măceșe, migdale și chiar de măsline. În cazul primelor intră în ecuație costul lor, ceva mai ridicat. Iar în ultimul caz, mirosul aparte și faptul că rămâne ceva mai mult timp pe piele, putând păta hainele.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook