Simona Ionescu / Redactor Șef

Semnal de alarmă. Berea nu se bea din sticlă, ci doar din pahar. Acesta e motivul real

Semnal de alarmă. Berea nu se bea din sticlă, ci doar din pahar. Acesta e motivul real
Vine vara și odată cu acest minunat anotimp, de pe mesele românilor nu va lipsi niciodată un pahar cu bere rece.

Ne place berea, dar puțini sunt cei care știu cum se consumă acest preparat. Oamenii de știință vin cu explicații clare.

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Berea nu se bea din sticlă, ci doar din pahar. Acesta e motivul real

Potrivit specialiștilor, berea nu e bine să fie niciodată consumată din sticlă sau cutiile în care a fost îmbuteliată, ci doar din pahar. Există și un motiv bine întemeiat: odată ce turnăm berea în pahar are loc o reacție chimică ce sporește aroma acestei licori. De asemenea, în momentul în care puneți bere în pahar, vă dați seama de culoarea și textura acesteia.

Berea fără alcool, sursă importantă de antioxidanți

Berea are 100% ingrediente naturale, de aceea este o sursă importantă de antioxidanți, iar cea fără alcool oferă organismului un aport important de vitamine de tip B, dar și minerale și fibre.

În plus, berea este protectoare la nivel cardiovascular. Potrivit informațiilor oferite de oamenii de știință de la Universitatea Tufts din Massachusetts un pahar cu bere pe zi scade considerabil riscul fracturilor dar și colesterolul din sânge, grație conținutului mare de fibre.

Pe de altă parte, berea are mult siliciu, care mărește densitatea la nivel osos. Și tot berea este cea care are rolul de a îmbunătăți memoria, iar cei care o consumă vor ține la distanță apariția demenței sau a Alzheimer-ului. Nu în ultimul rând, berea conține și multe vitamine care conduc la regenerarea pielii, făcând-o mai catifelată.

Favorizează eliminarea pietrelor la rinichi

Berea este de folos și persoanelor care au pietre la rinichi, scăzând apariția acestora cu 40% și favorizând eliminarea lor. Această minunată licoare conține și vitamina PP, care vă ajută să aveți un somn odihnitor. În plus, consumată în cantități moderate, previne formarea cheagurilor de sânge și are efecte benefice asupra stresului și anxietății.

Sursă foto: romaniatv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre