Conform specialiștilor, sunt persoane care au folosit „ciment și superglue pentru a fixa coroane și proteze dentare, omorând o infecție cu urină și aplicând chiar și un adeziv folosit de obicei pentru reparații casnice sau în aer liber ca umplutură”. Atenție! Problemele cu dinții pot deveni foarte grave!
Un pacient a încercat să scoată 13 dinți folosind un clește și vodcă
În 2022, academicienii de la Peninsula Dental School din cadrul Universității din Plymouth au raportat că un pacient „a folosit o săgeată pentru a îndepărta depunerile de tartru”, în timp ce altul a încercat să extragă 13 dinți folosind vodcă și clește.
Specialiștii spun că auto extracțiile pot crea o fistulă oroantrală, un tunel „anormal” între gură și sinusul maxilar (spațiul gol din oasele din jurul nasului). Dacă are mai puțin de doi milimetri, de obicei se vindecă singură.
Cu toate acestea, fistulele mai mari reprezintă un risc semnificativ de infecție. Care poate săpa și ajungeți la o intervenție chirurgicală invazivă.
Autoextragerea unui dinte modifică permanent mecanica mușcăturii
Dentiștii de domiciliu pot să lase o parte din rădăcină în gingie, iar de aici la infecție e doar un singur pas. În plus, există riscul ca autoextragerea unui dinte riscă să modifice permanent mecanica mușcăturii, făcând mâncatul dureros și perturbând alți dinți sănătoși din maxilar sau deteriorând țesuturile moi ale gurii.
Ce substanțe ciudate au folosit oamenii pentru a-și rezolva problemele stomatologice
Au existat și cazuri, spun oamenii de știință când diferite persoane au folosit pile de unghii pentru a-și neteza dinții. Acest lucru duce la îndepărtarea stratului dur de smalț protector de pe dinți și riscă apariția unor microfisuri în straturile subiacente. Ceea ce crește riscul de infecții, carii și potențial de moarte a dinților.
Pentru albirea dinților la domiciliu s-a folosit peroxid de hidrogen, dar odată aplicată soluția, riscați daune pe termen lung. Peroxidul de hidrogen este un agent de albire care deteriorează țesuturile cu care intră în contact.
Asta înseamnă că ar putea provoca leziuni grave gingiilor sau tractului digestiv dacă soluția este înghițită.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook