Cele mai noi studii arată că migrenele sunt cauzate de lipsa vitaminei D. Organismul uman produce această vitamină doar atunci când corpul este expus la lumina solară. Prin urmare, profitați de vară și ieșiți la plajă, chiar și pe balcon. Migrenele vin la pachet cu amețeli, greață și dureri de cap. Deseori analgezicele au efect, în sensul că diminuezaă simptomele.
Însă problema ar trebui tratată cu vitamin, consideră specialiștii de la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center. Aceștia au realizat un studiu care demonstrează faptul că oamenii, copii și tineri adulți care suferă de migrene au avut deficit de vitamina D și B2 și coenzima Q10. Vitamina D este produsă de piele atunci când aceasta este expusă la soare. Aceeași vitamină se mai găsește în alimente, cum ar fi peștele gras și ouăle.
Riboflavina (vitamina B2) este disponibilă în laptele organic, în ouă și orez. E dovedit științific că aceasta ajută la sănătatea pielii și a ochilor, dar și a sistemului nervos sănătos. Cercetătorii de la Spitalul de Copii din Cincinnati au sugerat că deficiențele de vitamina B2, D și Q10 sunt implicate în provocarea de migrene pacienților.
Autoarea studiului, dr. Suzanne Hagler a spus că va fi nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili conexiunea între lipa vitaminelor și apariția migrenelor. ”Studii suplimentare sunt necesare pentru a elucida dacă suplimentarea cu vitamine este eficientă la pacienții cu migrene, în general”. Ea a constatat însă că femeile și tinerele au mai multe șanse decât baietii și tinerii să aibă carențe de aceste vitamine.
Hagler a descoperit că fetele și femeile tinere au mai multe șanse decât băieții și bărbații tineri să aibă deficiențe de coenzima Q10, în timp ce sexul opus au mai multe șanse să aibă carențe de vitamina D. Iar în cazul pacienților cu migrene cronice s-a descoperit și că exisă deopotrivă o carență mai mare de coenzima Q10 și riboflavină decât la cei cu migrene episodice.
Sursa foto: Pixabay / Robin Higgins
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook