Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri prin care poți reduce consumul de sare

Trucuri prin care poți reduce consumul de sare
Sarea clasică, clorura de sodiu, reţine apa în corp. Reducând sarea, evităm excesul de apă din corp. Numai în anumite boli medicii recomandă total sarea din bucate.

Dacă gătiți absolut fără sare, veți avea meniuri lipsite de orice gust, veți mânca în silă și puteți să vă alegeți cu alte boli. Niciun exces nu e bun, o spun și medicii.
Trebuie să recunoaștem că e greu fără sare în bucate. Există însă niște trucuri prin care să păcălim gustul.

Începe masă cu o salată mare, fără carne și fără ulei!

Sarea reține apă în organism, așa că încearcă să consumi, în totalul tău de mâncare, o linguriță – două pe săptămână! Iar dacă nu vei ține la vedere sarea sau alte condimente sau alimente interzise, nu vei fi atât de tentat/ă să le consumi. Poate că nu crezi, dar aceste mici trucuri fac regimurile să meargă!

Verdețurile înlocuiesc bine sarea

Pune din belșug roșii, castraveți, salată verde, ardei gras, ceapă și tot ce-ți vine la îndemână. Stropește-o cu puțin oțet și câteva linguri de iaurt dietetic. Sau doar iaurt. Poți face și un sos de maioneză din iaurt și puțin muștar. Este foarte delicioasă, iar după salată vei reuși să mănânci mai puțin din celelalte feluri de mâncare gătite și pline de calorii.

Salata de primăvară

Cu ajutorul verdețurilor de tot felul (și rucola, valeriană, usturoi verde) vei simți mult mai puțin lipsa sării din mâncare.

Pune mărar, pătrunjel, leuștean în orice mâncare vrei! Cu cât mai mult, cu atât mai bine. O cremă de brânză cu verdeață este ideală, ca și un iaurt cu usturoi și castraveți.  Pregătește niște brânză de vaci pe care o amesteci bine cu ceapă verde sau mărar. Este un aperitiv delicios. Și, cel mai important, este că nici nu îngrașă!

Alte sfaturi pentru o dietă sănătoasă

Înlătură și celelalte condimente din alimentație, precum piperul, boiaua, pune și pâinea la locul de păstrare. Ia de pe masă și paharul de suc sau bere și untul. Poți avea o masă foarte gustoasă și consistentă fără aceste mici artificii ale bucătăriei. Puiul fiert sau grătar, lângă o felie de pâine prăjită, unsă cu usturoi și ulei de măsline este o mâncare delicioasă, unde nu se simte lipsa sării.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre