Simona Ionescu / Redactor Șef

Un medic român din SUA spune ce se întâmplă după ce ești vaccinat

Un medic român din SUA spune ce se întâmplă după ce ești vaccinat
A fost printre primele cadre medicale care au fost vaccinate împotriva noului coronavirus. Este medic român care lucrează în America. El a povestit care este starea sa după prima doză de vaccin administrată.

Ca și în celelalte state din întreaga lume, primele persoane care au primit vaccinul în SUA au fost cadrele medicale care luptă cu nemilosul virus. Vaccinarea a început săptămâna trecută și cercetătorii evaluează acum fiecare caz în parte.

Într-o intervenție la Antena 3, Theo Trandafirescu, un medic român care profesează în SUA, a povestit cum se simte după administrarea primei doze de vaccin Pfizer-BioNTech.

„Am făcut prima doză acum două zile. Mă simt bine, nu am niciun fel de efecte secundare. Sunt dovada vie. La spitalul unde lucrez s-au vaccinat 60 – 70 la sută din membrii personalului. Exista dorinţa de a se vaccina la peste 90%, însă am decis ca o treime dintre noi să ne vaccinăm mai târziu, în caz de efecte secundare. Voi primi a doua doză peste trei săptămâni. Se spune că a doua doză are efect alergenic mai puternic. Acest vaccin previne îmbolnăvirea, medicii îşi pot face meseria. O doză de vaccin are 0,3 mililitri de ARN (acid ribonucleic) mesager viral, care nu modifică ADN-ul uman. Este un mecanism studiat de ani de zile. Când chinezii au decodat, în ianuarie, ARN-ul viral, în două zile toată lumea avea tratamentul. A durat 11 luni studiul pe populaţie”, a povestit medicul la Antena 3.

Efectele secundare sunt minore

Între efectele secundare din primele zile se pot menţiona rash-ul (erupţia cutanată, n.r.), febra, durerile musculare, limfadenopatiile (umflarea ganglionilor). Acestea sunt reacţii normale. Incidenţa efectelor secundare este redusă (…) Pentru mine este o necesitate acest vaccin. Trebuie să fiu sănătos pentru mine şi pentru cei din jur, familie, pacienţi”, a mai spus medicul.

„Lumea spune că 6 luni de imunitate (în urma vaccinului) este destul de bine. Imunitatea şi protecţia 100% nu ne-o dau decât Dumnezeu şi parlamentarii României (…) Când a apărut Viagra în urmă cu 15 – 20 de ani, au fost examinaţi mai puţin de 5.000 de pacienţi, deşi efectele cardiace sunt mai serioase (Cu referire la conspiraţionişti) Putem închide ochii şi să fim negativişti, sau putem beneficia de cele mai bune descoperiri în medicină şi în ştiinţă”, a mai arătat dr. Theo Trandafirescu.

Cine va fi prima persoană care se va vaccina anti-COVID în România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre