Simona Ionescu / Redactor Șef

Un savant din Australia a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Spune omenirii cum să scadă vârsta biologică

Un savant din Australia a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Spune omenirii cum să scadă vârsta biologică
David Sinclair, un cercetător australian de la Institutul de Cercetare Anti-îmbătrânire de la Harvard, în vârstă de 54 de ani, a uimit omenirea cu ceea ce a făcut cu propriul organism.

Medicul spune că a întinerit cu zece ani, după ce și-a schimbat radical meniul. El spune că extrem de important în acest lucru este rutina de dimineață unde, printre alte lucruri, face gargară cu ulei cocos și folosește pastă de dinți care nu toxică. „Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu până la un punct în care se prevede că voi trăi cu cel puțin 10 mai mult decât dacă nu aș fi făcut nimic”, a afirmat el.

Medicul susține cu tărie că vârsta celulelor și a țesuturilor din organism, adică vârsta biologică diferă de cea cronologică, respectiv adică vârsta numărată în ani de la naștere până în prezent, de aceea procesul de întinerire poate avea loc.

Ce face profesorul în fiecare zi

Pentru a reuși să întinerească cu zece ani, Sinclair folosește dimineață de dimineață pastă de dinți din ingrediente naturale, care nu conține parabeni, fluor sau alte substanțe chimice ce pot deteriora starea de sănătate a corpului.

De asemenea, el utilizează și un remediu cunoscut din cele mai vechi timpuri în India, gargara cu ulei de cocos care are rolul de a elimina toxinele și bacteriile din cavitatea bucală. Medicul îi sfătuiește pe cei care vor să facă acest ritual să facă gargară timp de 20 de minute zilnic, pentru eficiență maximă.

El este medicul care spune că a întinerit

Apă caldă cu lămâie îmbunătățește aspectul tenului

De asemenea, medicul bea apă caldă cu lămâie, poțiune care reușește să reducă balonarea, îmbunătățind totodată aspectul tenului.

„După rutina de igienizare și îngrijire orală, îmi place să beau ceai verde matcha, care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi ECGC, care previne cancerul”, a explicat Sinclair. Din dieta doctorului nu lipsește iaurtul cu polifenoli. „Mănânc puțin iaurt cu polifenoli de aproximativ 15 ani. Cel despre care am vorbit cel mai mult este resveratrolul.

Cine stă în picioare reduce riscul de boli cardiovasculare

De obicei stau în picioare chiar și când sunt la muncă sau acasă la birou. Fac tot posibilul să stau cât mai puțin timp jos”, a mai spus acesta. Atât cercetătorul cât și colegii sunt de părere că cine stă mult pe scaun depozitează grăsime în organism și are risc crescut de obezitate, depresie și diabet.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre