Simona Ionescu / Redactor Șef

Utilizări necunoscute ale săpunului de casă. Cum vă ajută în cazul bătăturilor

Utilizări necunoscute ale săpunului de casă. Cum vă ajută în cazul bătăturilor
Dureri provocate de artrită sau gută? Ce ar fi dacă ați apela la tratamentele naturale, care fac adevărate minuni?

Călcâiele au crăpat și orice ați încercat până acum a fost în zadar? Ce spuneți să apelați la banalul săpun de casă?

Utilizări necunoscute ale săpunului de casă. Cum vă ajută în cazul bătăturilor

În vremea copilăriei noastre, săpunul de casă era ingredientul minune pentru un păr lucios și sănătos, bunicile având grijă să-l prepare în casă. Dar beneficiile sale nu se opresc aici. Dacă suferiți de dureri provocate de artrita sau gută, aveți în acest produs un prieten extraordinar.

Tot ce trebuie să faceți este ca seară de seară să aplicați pe locul dureros, înainte de culcare, o compresă înmuiată în apă cu săpun de casă. În final, acoperiți cu un fular de lână. Tratamentul se face până când durerile dispar.

Înlătură călcâiele crăpate

Dacă aveți călcâie crăpate sau bătături care vă dor, dizolvați o lingură cu săpun de casă ras în doi litri de apă fierbinte, apoi adăugați o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Introduceți picioarele în acest preparat și păstrați 20 de minute.

În final, înlăturați cât mai bine pielea moartă, apoi ungeți foarte bine călcâiele cu ulei de ricin. Aveți grijă să masați așa cum trebuie pentru ca uleiul să intre în piele.

Un ten impecabil cu săpun de casă

Și tot săpunul de casă vă ajută să scăpați de acnee și să aveți pielea fină. Radeți 100 g săpun și amestecați cu 100 ml lapte cald, o linguriță cu miere și o linguriță cu sare de mare. Compoziția obținută se aplică pe față și se lasă să acționeze o jumătate de oră. În final, spălați bine tenul întâi cu apă caldă, urmată de apă rece. Tratamentul durează două săptămâni.

Vindecă arsurile

Bunicile spun că săpunul de casă este extrem de util și împotriva arsurilor. Se umezește bine săpunul de casă și se unge unge locul ars cu acesta. Lăsați bine să se usuce pentru ca locul afectat să nu se umfle.

Sursă foto: bzi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre