Simona Ionescu / Redactor Șef

Spuneți stop virozelor de sezon consumând conopidă murată. Gospodinele nu vor da greș cu această rețetă

Spuneți stop virozelor de sezon consumând conopidă murată. Gospodinele nu vor da greș cu această rețetă
Nu există român care să nu adore conopida murată care, spun specialiștii, e extraordinară pentru a crește imunitatea în sezonul rece. Iată și rețeta unui astfel de deliciu.

E vremea conopidei gustoase, pe care o puteți prepara după cum vă dorește sufletul. O mâncărică gustoasă, conopidă la cuptor cu smântână și brânză sau murată. Indiferent ce veți alege, conopida ajută la imunitate. Iată rețeta în fața căreia nimeni nu rezistă…

Ține inflamația deoparte

Specialiștii susțin că gustoasa conopidă, care face casă bună cu tocănițele sau friptura aburindă este o bogăție de vitamine și minerale, având excepționale proprietăți antiinflamatorii. Această minune a naturii este plină și de probiotice, motiv pentru care ar putea preveni apariția cancerului. Pe de altă parte, grație potasiului conținut, este benefică în sănătatea cardio-vasculară, prevenind formarea cheagurilor de sânge. În plus, conopida murată este aliatul cel mai bun împotriva virozelor și a răcelilor.

Îmbunătățește sănătatea creierului

Plină de vitamina C, vitamina K, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B, acid folic, magnan, conopida murată are rolul de a îmbunătăți funcțiile cognitive. Și o minune în sarcină, întrucât contribuie la stimularea dezvoltării creierului celui mic. Grație substanțelor detoxifiante pe care le are, conopida murată îmbunătățește și constipația, datorită fibrelor din compoziție.

Conopida murată ține virozele departe

Ce ingrediente vă sunt necesare pentru o conopidă gustoasă

Pentru a pregăti o conopidă ca la mama acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 kg conopidă, 60 g boabe de muștar, 2 linguri cu boabe de piper, 5 rădăcini de hrean, 2 morcovi mari, 10 căței de usturoi, 2 cepe mari, 120 g sare neiodată pentru murături, două rămurele de vișin. Mai aveți nevoie și de patru tije de țelină, bețe de mărar.

Mod de preparare

Rupeți conopida în bucăți și spălați bine sub jet de apă rece, apoi curățați legumele și tăiați rondele. Puneți cinci litri de apă și lăsați să fiarbă, apoi adăugați sare și opriți. Când se răcește, adăugați și boabele de muștar și piperul. Spălați și sterilizați borcanele, apoi puneți crenguțele de vișin, rondele de ceapă, hrean, morcov și conopida, apoi usturoiul. Continuați așa până umpleți borcanele. La final, se pun crenguțe de mărar și se toarnă saramura. Puneți la loc rece și lăsați câteva zile, perioadă în care agitați. Ulterior, depozitați în cămară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre