A fost emis un avertisment de urgență după o creștere a numărului de cazuri de un virus „de care nu ați auzit niciodată”. Este vorba de metapneumovirusul uman, un virus respirator mai puțin cunoscut care nu are leac și nici vaccin. Dar în fiecare an tot mai multe persoane din Marea Britanie sunt infectate.
Are o rată de mortalitate de aproximativ 10%
În timp ce cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu gripa sezonieră sau coronavirus, Metapneumovirusul uman este un virus respirator mai puțin cunoscut. Cu toate acestea, în timp ce majoritatea virusurilor sezoniere cedează cu medicamente și prevenite cu vaccinuri, hMPV nu poate fi. Dr. Samer Sader, vicepreședinte și director medical la Carle Health din Statele Unite, a avertizat acum copiii și vârstnicii cu boli cronice grave că trebuie să fie extrem de atenți, pentru că acest virus are o rată de mortalitate de aproximativ 10%.
„Este doar o chestiune de a urmări dacă există complicații”
„Oamenii care ne îngrijorează sunt cei care primesc tratamente pentru cancer, cei care primesc tratamente pentru tulburări autoimune și cei care au boli pulmonare cronice, cum ar fi emfizemul sau BPOC. Este doar o chestiune de a urmări dacă există complicații. Îi vom întreba pe pacienți: Se înrăutățește boala dumneavoastră pulmonară? Aveți nevoie de mai multe medicamente? Faceți o pneumonie secundară? Aveți probleme pentru că nu mâncați și nu beți suficient? Asta este ceea ce căutăm”, a declarat dr. Sader.
„Numărul de persoane care suferă de hMPV în fiecare an este încă nedefinit”
Din nefericire, nu există decât puține informații despre acest virus, iar printre simptome se numără tuse, temperatură, dureri în gât, respirație șuierătoare și nas care curge. „Numărul de persoane care suferă de hMPV în fiecare an este încă nedefinit. Nu există un tratament specific adecvat pentru uz general, iar tratamentul este, prin urmare, destinat să sprijine pacientul și să amelioreze simptomele”, a mai spus medicul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook