E considerată o plantă miraculoasă, are proprietăți curative și, cel mai important, produse mir natural.
Orice creștin trebuie să aibă în casă Lacrima Maicii Domnului. Cum vă ajută această floare
Originară din China, India și Australia, Lacrima Maicii Domnului este una dintre cele mai frumoase flori care există pe pământ. Se găsește în peste 250 de specii și este tot ce aveți nevoie pentru a vă înfrumuseța casa sau grădina. Această senzațională plantă, de culoare alb-roz atunci când este atinsă lasă în urmă un lichid incolor, parfumat și foarte gustos.
Acesta este și motivul pentru care este folosită la realizarea de metanii. La rândul lor, florile sunt de un verde închis, lucioase și, la rândul lor, extrem de parfumate. Planta poate ajunge la maturitate uneori în primul an de viață, dar se poate și după cinci sau zece ani. De aceea, trebuie să aveți mare grijă cum o îngrijiți, fie că o folosiți ca plantă de apartament, fie că o plantați în grădină.
Nu îi schimbați locul
Lacrima Maicii Domnului este o plantă sensibilă, nu e nevoie să stea în căldură mare și nici să fie udată prea mult și aveți mare grijă să nu îi schimbați locul prea des. În caz contrar, rădăcinile vor putrezi și frunzele se vor veșteji. Specialiștii vă recomandă să nu tăiați tulpinile care au înflorit. De asemenea, nu trebuie să țineți Lacrima Maicii Domnului alături de alte plante, pentru că e posibil să fie invadată cu musculițe de seră.
Care e legenda florii
Legenda spune că Maica Domnului a mers să verse lacrimi grele la picioarele Mântuitorului răstignit, apoi s-a dus în Grădina Ghetsimani, locul unde a stat Iisus înainte de a fi prins. Acolo s-ar fi rugat ca cei care i-au făcut rău fiului său să fie iertați de Dumnezeu, iar ca semn că a ascultat-o pe Sfânta Fecioară, Domnul a făcut să răsară mii de flori mici și albe. Lacrimile Maicii Domnului.
Sursă foto: bzi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook