Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste stranie de la Vatican! Un adolescent decedat a primit binecuvântarea Papei pentru a deveni sfânt

Veste stranie de la Vatican! Un adolescent decedat a primit binecuvântarea Papei pentru a deveni sfânt
Un adolescent care este cunoscut drept „influencerul lui Dumnezeu” este pe cale să devină primul sfânt din rândul milenalilor. Deși a trăit doar 15 ani, a făcut miracole care sunt recunoscute de Biserica Catolică.

În premieră, un adolescent a primit binecuvântarea Papei pentru a deveni sfânt. El va deveni astfel primul sfânt adolescent desemnat din rândul milenialilor.  Așa cum știți, Generația Y sau milenialii (deoarece mulți dintre ei au devenit adulți la începutul mileniului) sunt cei născuți între 1981 și 1996.

Carlo Acutis s-a născut în anul 1991, în Londra.

El a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, și de atunci a adunat o comunitate globală de adepți  care îl consideră un model pentru tinerii moderni. În plus, lui i se atribuie două miracole, pe care le-a înfăptuit în  timpul vieții. Datorită acestora, liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, și-a dat binecuvântarea pentru sanctificarea tânărului. Astfel, acesta va deveni primul sfânt milenial.

Papa Francisc și-a dat acordul pentru sanctificarea adolescentului Carlo Acutis, supranumit „influencerul lui Dumnezeu” (Instagram)

Conform BBC, miracolele sunt de obicei evaluate pe o perioadă de câteva luni. În general se referă la remisiunea spontană și de lungă durată a unei condiții medicale grave și amenințătoare de viață, în urma rugăciunilor adresate unei persoane sfinte. Pentru ca ceva să fie considerat miracol, de obicei necesită un act văzut ca fiind dincolo de ceea ce este posibil în mod natural – cum ar fi vindecarea spontană a unei persoane considerată a fi pe moarte. Cea mai recentă persoană canonizată a fost Maria Antonia de Paz y Figueroa, cunoscută și sub numele de Mama Antula, o călugăriță din secolul al XVIII-lea, care a devenit astfel prima sfântă a Argentinei (până la aceasta, în Argentina au fost canonizați doar bărbați).

Adolescentul tocmai a primit binecuvântarea Papei pentru a deveni sfânt

Născut la Londra, adolescentul Carlo Acutis a murit în Monza, Italia, după ce a fost diagnosticat cu leucemie. De altfel, el a trăit cea mai mare parte din viața sa în Italia. Trupul lui Carlo a fost mutat din Londra, unde tânărul a decedat, în Assisi, Italia, la un an după moartea sa, iar în prezent se află expus alături de o serie obiecte considerate relicve legate de el.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Drumul spre sanctificare vine după ce Papa Francisc i-a atribuit al doilea miracol. Acesta a implicat vindecarea unui student din Florența care avea sângerări cerebrale după ce a suferit un traumatism cranian. Carlo Acutis fusese beatificat deja, în 2020, după ce i s-a atribuit primul miracol – vindecarea unui copil brazilian care suferea de o boală congenitală ce îi afecta pancreasul. În religia catolică, beatificarea reprezintă primul pas către canonizarea ca sfânt.

Liderul Bisericii Catolice a fost recunoscut și al doilea miracol al adolescentului, în urma unei întâlniri cu departamentul de canonizare al Vaticanului.

Carlo Acutis, milenianul supranumit „influencerul lui Dumnezeu”

Pe lângă proiectarea de site-uri web pentru parohia și școala sa, tânărul a devenit cunoscut cât era încă în viață pentru lansarea unui site web care urmărea să documenteze fiecare miracol euharistic anunțat. Acest site web a  fost lansat cu doar câteva zile înainte de moartea sa.

Porecla sa, „influencerul lui Dumnezeu”, i-a fost atribuită după moarte, exact datorită acestei lucrări. Site-ul este tradus în mai multe limbi de circulație internațională și folosit ca bază pentru o expoziție itinerantă în întreaga lume. Viața viitorului sfânt adolescent este de asemenea amintită în Marea Britanie. Aici, în 2020, Arhiepiscopul de Birmingham a înființat Parohia „Fericitului Carlo Acutis”, încorporând biserici din Wolverhampton și Wombourne. Există și o statuie a viitorului sfânt, în Carfin Grotto.

Sursa foto: Adrian Pîclișan, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre