Multe cupluri s-au trezit că stau împreună zi și noapte și dintr-o dată au realizat că nu mai au nimic în comun. Și atunci, în loc să repare relația, au aruncat-o.
Specialiștii spun ca înainte de o despărțire definitivă, e important să fiți atenți la anumite semne care arată că relația de cuplu e în pericol. Pentru că există șanse, dacă ambii parteneri doresc, ca situația să se remedieze și divorțul să fi fost doar un cuvânt spus la nervi.
Lipsa de speranță
Orice relație funcționează perfect la început. După câțiva ani însă, lucrurile încep să scârțâie. Psihologii spun că o mare greșeală pe care o fac cuplurile este să încerce să-și schimbe partenerul. Și constată, la un moment dat nu doar că nu reușesc să facă acest lucru, dar lucrurile încep să eșueze. Și atunci se instalează lipsa de speranță și dezamăgirile profunde.
O soluție ar fi terapia de cuplu, însă cei mai mulți refuză și aleg cea mai simplă soluție, divorțul.
Fără critici, reproșuri și certuri
Situațiile critice apar și atunci când partenerii încep să-și reproșeze unul altuia tot felul de lucruri și să le critice orice mișcare. Nu-i mai căutați defecte partenerului, aveți grijă întâi de cele ale propriei persoane. De aici până la apariția scandalurilor nu mai e decât un pas.
Specialiștii spun că orice atac atrage și un contra-atac, iar dacă situația nu se schimbă, se ajunge tot la divorț. Partenerul devine o sursă de stres și când vă dezamăgește, iar odată ce încrederea e pierdută, cu greu se mai poate regăsi. Din tabloul unei relații disfuncționale fac parte și durerea, furia și disprețul.
Atenție și la amintirile frumoase de la începutul relației. Nu le refabricați din perspectiva negativității din prezent. Iar dacă acest lucru se întâmplă, divorțul e posibil să se apropie.
Încercați să vă puneți în locul partenerului de viață și nu uitați că afecțiunea, prietenia și iubirea pot înlocui oricând distanțarea și irascibilitatea. Și râdeți cât mai mult posibil, pentru că nu veți mai pica pe pasta tristeții.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook