Sfaturi pentru a-ți proteja podoaba capilară iarna

Sfaturi pentru a-ți proteja podoaba capilară iarna
Mulți oameni se confruntă cu afecțiuni ale părului, cum ar fi mătreața și ruperea firului în lunile de iarnă. În timp ce iarna este aici, aruncați o privire la câteva sfaturi simple pentru a vă menține sănătoase.

De la utilizarea unor măști de păr minunate și hidratante până la evitarea uscării zilnice cu ajutorul pheon-ului, acestea sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să mențineți părul sănătos, astfel încât să puteți evita orice fel de deteriorare.

Mănâncă nuci

Nucile și migdalele sunt minunate pentru creșterea și sănătatea rădăcinilor. Aceste nuci conțin acizi grași omega-3 care mențin rădăcinile părului hidratate și asigură, de asemenea, că se produc uleiuri naturale pentru creșterea părului. În fiecare dimineață, consumați o mână de nuci pentru a vă menține sănătatea podoabei capilare.

Folosirea regulată a uleiului

Uleiul este cel mai bun balsam pentru părul tău. Oferă o mai bună circulație a sângelui pe scalp și, de asemenea, readuce la viață foliculii de păr. Este ca o mâncare pentru părul tău. Puteți folosi orice ulei la alegere, cum ar fi ulei de cocos, ulei de migdale, ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de ceapă, ulei de semințe negre și altele.

Măști de păr

Sursa foto: Facebook

Există atât de multe măști de păr disponibile pe piață, care pot trata problemele specifice părului. De la înmuierea  până la tratarea mătreții și căderea părului, măștile oferă o îngrijire suplimentară părului.

Iaurt și lime pentru mătreață

Mătreața este o problemă foarte frecventă în timpul iernii și poate apărea din diverse motive, una dintre principalele cauze fiind scalpul uscat. O metodă bună poate fi aplicarea unui amestec de iaurt și suc de lămâie. Pune amestecul pe scalp și lasă-l să stea 30 de minute. Spală părul cu un șampon și balsam ușor. Scalpul tău se va simți ușurat, deoarece masca poate ajuta la eliminarea mâncărimii.

Cafea pentru un păr strălucitor 

Sursa foto: Facebook

Pentru părul strălucitor în timpul iernii, optează pentru cafeaua neagră. După șamponarea și condiționarea părului, lăsați-l în cafea neagră timp de aproximativ 15 minute și clătiți-l cu apă. Cafeaua este un produs de curățare fantastic al scalpului, deoarece îndepărtează aspectul mat al părului. 

7 fructe care-ți vor crește imunitatea iarna aceasta