Simptome că ai intrat în depresie de Sărbători

Mulți oameni devin triști în perioada Sărbătorile de iarnă. Numai cel ce suferă de povara tristeții poate ști ce se petrece în sufletul și în mintea lui. Depresia de sezon lovește mai mult în femei decât în bărbați.
Dacă ai intrat în depresie, există variante pentru a depăși această perioadă cu zâmbetul pe buze.
De regulă, fericirea celor din jur, cuprinși de febra sărbătorilor și de goana după cadouri, îi întristează pesoanele singure, care au suferit traume recente, cei care și-au pierdut persoane dragi, precum și cei care au trecut prin divorțuri sau separări dificile, lipsa banilor sau a unui loc de muncă. Plus, în acest an, restricțiile din pricina pandemiei.
Totul începe îngreunarea trezirii de dimineață, cu somnolența pe parcursul zilei, cu dificultatea de a suporta temperaturi scăzute, cu nevoia de a mânca mai mult, dar mai prost sau cu lipsa foamei, evitarea întâlnirilor cu oamenii altădată dragi, cu insomniile.
Suferinzii au tendința de a amâna activitățile zilnice, de a nu se mai îngriji. Apar apoi stări de anxietate, de sufocare, dureri de cap, de stomac, amețeli, chiar hipertensiune.
Toate acestea sunt semne ce nu trebuie neglijate, întrucât netratarea lor la timp se poate finaliza cu tentative de sinucidere care, în anumite cazuri, au final trist.
Dacă te întristează sărbătorile, depresia ar putea fi de vină. Termenul general de depresie desemnează o categorie de afecţiuni psihiatrice care au în centrul lor o tulburare a stării afective, care duce la apariţia unei trăiri de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioadă mai mare de timp.
Persoanele care suferă de depresie nu pot face faţă situaţiei. Aceasta este o problemă de sănătate publică importantă, ea ocupând locul 2 pe lista celor mai întâlnite afecţiuni medicale după hipertensiune. Depresia majoră este o boală severă, însă poate fi tratată cu succes cu un psihiatru.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook