Simptome care vă arată că ați avut deja COVID-19

Simptome care vă arată că ați avut deja COVID-19
Virusul care ne-a dat viața peste cap este extrem de infecțios. Unii oameni care sunt infectați nu au avut simptome. Semne sigure că ați avut deja COVID-19.

Există probabil o mulțime de oameni care au avut deja coronavirus și nici măcar nu știu. Oamenii de știință au descoperit care sunt simptomele care vă arată că ați avut deja COVID-19.

Simptome care vă arată că ați avut deja COVID-19

Shirin Peters, fondator al clinicii medicale Bethany din New York, este de părere că dacă ați avut vreunul dintre simptomele descoperite de oamenii de știință,  începând cu luna martie 2020, ați fi putut avea deja COVID, scrie doctorulzilei.ro.

Mulți oameni infectați cu COVID-19 au dificultăți de respirație ca simptom inițial. Cu toate acestea, poate persista și mai multe luni după aceea. 

„Acest simptom se aseamănă cu senzația că nu poți inspira sau expira cu lejeritate, ca de obicei”,  explică dr. Shirin Peters.

Pierderea simțului gustului sau a mirosului sunt cele mai comune simptome pe care mulți pacienți le raportează ca simptome inițiale. Cu toate acestea, ele pot persista și câteva luni. „Mulți oameni se plâng că au o poftă scăzută de mâncare”, a spus dr. Peters.

Oboseala extremă este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente semne că prezinți simptome târzii de COVID-19. „În momentul în care te simți obosit după 8 ore de somn este un semn că ai o problemă de sănătate”, subliniază dr. Shirin Peters.

COVID-19. Cele mai frecvente simptome

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) susține că cele mai frecvent raportate simptome pe termen lung sunt:

 • Oboseală
 • Respirație scurtă
 • Tuse
 • Dureri articulare
 • Dureri în piept
 • Dificultăți de gândire și concentrare (uneori denumită „ceață cerebrală”)
 • Depresie
 • Dureri musculare
 • Durere de cap
 • Febra intermitentă
 • Lovituri ușoare în piept, fluturări, fâlfâiri, accelerarea ritmului cardiac (cunoscute și sub denumirea de palpitații cardiace) 

COVID-19 fără să vă daţi seama. Ce e de făcut

Semnele de mai sus ar putea fi un indiciu al faptului că aţi avut deja COVID-19. Cu toate acestea, simptomele de mai sus pot fi și de alte boli.

Un test pozitiv pentru COVID-19 ar pute demonstra dacă aveți coronavirus, în momentul în care sunteți bolnav.

Chiar dacă doar  bănuiți că ați contractat COVID-19 înainte ca pandemia să lovească cu adevărat, este important să vă protejați.

Continuați să purtați masca, spălarea regulată a mâinilor și practicarea distanțării sociale pentru a vă proteja pe dumneavoastră, cât și pe ceilalţi.


Stupoare în lumea medicală. A murit medicul care a creat primul test rapid pentru COVID-19

Copiii sunt afectați de izolare. Ce spun medicii