Șnițel de pui în aluat cu bere. Rețetă

Șnițel de pui în aluat cu bere. Rețetă
Acestă rețetă de șnițel de pui în aluat cu bere este practică petrecerile copiilor sau celor mari, pentru picnic sau chiar pentru pachețelul de la școală sau serviciu.

„Beer battered chicken” s-ar numi această rețetă de șnițel de pui în aluat cu bere în limba engleză. Aluatul acesta cu bere formează o crustă aurie și crocantă foarte plăcută la gust și ca textură. Cu același aluat se pot pregăti și fileuri de pește sau diferite legume (ciuperci, dovlecei, conopidă, broccoli etc).

Ingrediente șnițel de pui în aluat cu bere: 

700 g piept de pui fără os

sare, piper

Aluat cu bere:

240 ml bere

120 ml apă rece

130 g făină

1 ou

sare, piper măcinat, 1 linguriță de boia dulce (sau mix cu iute)

În plus:

500 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare: 

Se taie 4 felii frumoase de file de pui iar din restul pieptului se scot niște cubulețe sau bucățele cu latura de cca. 3 cm. Se sărează și piperează. Nu tăiați feliile prea subțiri deoarece se vor usca! Ele nu trebuie nici bătute cu ciocanul.

Se ia un castron încăpător în care puneți făina, oul și condimentele (sare, piper, boia). Se pregătesc apa rece și berea. Mixați totul cu un tel și turnați mai întâi cei 240 ml de bere, apoi subțiați cu apă rece (cca. 120 ml).

Se pune uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă. Stratul de ulei trebuie să fie generos (de 3-4 cm) astfel încât șnițelele să fie bine cuprinse de el. Se trece fiecare felie sau bucată de piept de pui prin aluatul cu bere și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc frumos. Se lucrează la foc mediu ca să nu se ardă crusta și carnea să ramână crudă. După prăjire se scot șnițelele pe un platou cu șervețele absorbante. Tehnica aceasta de prăjire ne ajută să obținem niște șnițele sau nuggets extrem de fragede și suculente. Crusta este crocantă, apetisantă și foarte gustoasă!

Sursă: Savori Urbane

Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă fără coacere